Знайдені відмінності між чоловічим і жіночим інфарктом

Знайдені відмінності між чоловічим і жіночим інфарктом

Причини, симптоми і наслідки жіночих інфарктів нерідко відрізняються від чоловічих.

Джерело: Відомості

Про це повідомляється в журналі Американської кардіологічної асоціації Circulation, передає Lenta.ru.
Незважаючи на помітне падіння смертності від серцево-судинних захворювань у США в XXI столітті, жінки помирають від них набагато частіше, ніж чоловіки. Причина в тому, що хвороби серця все ще погано лікують і діагностують у жінок, підкреслюють вчені. 
Причиною інфаркту міокарда вважають закупорку основних артерій, що ведуть до серця (тромбоз). У жінок (у порівнянні з чоловіками) закупорка менш серйозна, їм рідше потрібне стентування. Однак у них частіше пошкоджуються коронарні артерії, що призводить до скорочення припливу крові до серцевого м'яза. Результат цього процесу — той же інфаркт.
Біль в області грудної клітини є головним симптомом інфаркту для обох статей. Однак у жінок частіше трапляються атипові симптоми (ядуха, блювота, біль у спині).
Що стосується лікування, то жінки стикаються з більш важкими ускладненнями після відновлення кровотоку. Справа в тому, що їхні кровоносні судини зазвичай менші, а (принаймні в США) вони старші і більше страждають від таких факторів ризику, як діабет і високий тиск. Крім того, їм рідше прописують кардіореабілітаціі, і вони рідше доводять відновну програму до кінця.

Loading...