Експерти наполягають: правильно харчуватися потрібно постійно

Експерти наполягають: правильно харчуватися потрібно постійно

Не можна весь тиждень їсти здорову їжу, а у вихідні зловживати шкідливою.

Джерело: Відомості

Така дієта нітрохи не краще регулярного вживання фастфуду. Вона теж порушує мікрофлору кишечника, передає Zee News. У кишечнику людини живе більше ста трильйонів мікроорганізмів, що впливають на обмін речовин і імунітет. Проблеми з мікрофлорою призводять до різних хвороб, таких як ожиріння і запальне захворювання кишечника.

Вчені з Університету Нового Південного Уельсу провели дослідження на щурах. Воно тривало більше 16 тижнів. Фахівці хотіли порівняти мікрофлору кишечника гризунів, які харчувалися правильно, і тих, хто їв тільки нездорову їжу, з мікрофлорою щурів, які дотримувалися так званої "дієти йо-йо". Протягом чотирьох днів ці тварини харчувалися правильно, а потім три дні їли шкідливі продукти.

Дослідження показало: пацюки на дієті йо-йо важили на 18% більше гризунів, що харчувалися корисною їжею. Рівні лептину та інсуліну у цих гризунів в порівнянні з двома іншими групами виявилися приблизно посередині. Мікрофлора кишечника у тварин на дієті йо-йо практично не відрізнялася від мікрофлори тих, хто їв тільки шкідливу їжу. А у щурів, що харчувалися правильно, мікрофлора була зовсім іншою.

Loading...