Печінку врятує тільки відмова від цукру, хоча б частково

Печінку врятує тільки відмова від цукру, хоча б частково

Пошкодження печінки, викликані раціоном з високим вмістом цукру, жиру і холестерину, важко повернути назад, навіть якщо раціон приведений в норму.

Джерело: Відомості

А такі пошкодження в перспективі загрожують цирозом і раком, передає Zee News. Правда, можна трохи посприяти відновленню печінки. За словами професора Дональда Джампа з Орегонського університету, потрібно значно скоротити споживання цукру.

А от зниження споживання жирів і холестерину не дає подібного ефекту. Це довели експерименти з двома групами лабораторних мишей. Їх спочатку годували "західною дієтою" (багато шкідливих продуктів), але потім переводили на інші раціони, більш корисні, зі зниженим рівнем жиру і холестерину. Однак якщо цукор не падав в дієті, то печінка тварин продовжувала страждати.

Цукор взагалі справляє токсичний ефект на організм. Приміром, лікарі взагалі заборонили споживати більше шести чайних ложок цукру на день. Виходить, що на цукор буде припадати менше 5% від загального обсягу добового споживання калорій. Граничні рівні споживання цукру відносяться до моносахаридів - ​​глюкози і фруктози, а також до дисахаридів - ​​столовий цукор, який додають в продукти виробники або самі споживачі. Експерти зізнаються: левова частка цукру міститься в перероблених продуктах, які на смак, насправді, можуть і не бути солодкими. Наприклад, в столовій ложці кетчупу містяться чотири грами цукру, а в банці газованої води  - близько 10 чайних ложок цукру.

Loading...