Як вберегти волосся від пошкодження взимку

Як вберегти волосся від пошкодження взимку

Кілька порад правильного догляду за волоссям.

Джерело: Відомості

Мороз, вітер, холод і нерівномірне опалення в будинках згубно впливає на стан волосся людини. Зима для нього - важкий час. Дуже бажано знати, яким має бути правильний догляд за волоссям, і яких помилок варто уникати в цей час року.
Обов’язково одягати головний убір. Головний убір захищає волосся від ламкості і запобігає пошкодженню кінчиків. Однак не варто підбирати занадто тугу - вона перешкоджатиме руху крові по капілярах.
Часто не розчісуйте. Надмірне розчісування волосся зовсім не покращує їх стану. Будьте обережні при подібних маніпуляціях з вологим волоссям, бо вони тоді найбільш уразливі до пошкоджень. Завжди варто спочатку висушити його рушником, а потім спробувати розплутати за допомогою гребінця з широко розставленими зубцями. Протягом дня варто використовувати щітку для волосся тільки в тих випадках, коли волосся дійсно цього потребує.
Не  виходьте на вулицю з вологим волоссям. Це одна з найгірших речей, яку ви можете зробити не тільки для свого волосся, але й для здоров'я. Піддаючись впливу холоду, ваше волосся стає матовим і більш схильним до пошкодження. Не кажучи вже про те, що це практично вірний шлях до застуди.
Фен – шкідливий для волосся. Висока температура шкодить волоссю, тому взимку варто обмежити використання фена, бігудів і щипців. Якщо ваша зачіска вимагає укладання за допомогою таких пристроїв, завжди попередньо наносите на волосся косметичний засіб для захисту від високої температури. Частіше дозволяйте волоссю висохнути природним способом і вже після декількох циклів ви помітите позитивні зміни в їх зовнішньому вигляді.
Не мийте щодня голову. Щоденне миття видаляє з волосся натуральні масла, і воно стає сухим. Навіть якщо ви користуєтеся маслами для волосся, не потрібно так часто мити голову. Якщо у вас підвищена жирність, спробуйте використовувати сухий шампунь - косметичний засіб у вигляді спрею, який вбирає надлишки шкірного жиру, освіжає зачіску і додає об'єм. Завдяки йому вам не доведеться щоранку витрачати час на миття, сушку волосся і укладання зачіски.
Не мийте голову в надто гарячій воді. Висока температура сушить шкіру, яка в результаті починає виділяти більше шкірного сала і волосся інтенсивно жирніє. Для миття краще всього використовувати теплу воду, а під час полоскання промивати їх прохолодним струменем. Холодна вода сприяє закриванню лусочок, що робить волосся гладким і блискучим.
Взимку намагайтесь позбавити волосся фарбування. Якщо ви хочете щоб ваша зачіска була значно кращою - відмовтеся від фарбування волосся під час холодних зимових місяців. Така перерва є додатковим плюсом - ваше волосся отримає можливість відпочити від хімічних речовин, що, безумовно, позитивно вплине на його  стан.

Loading...