Виявляється, виробники кремів проти зморшок обманюють своїх клієнтів

Виявляється, виробники кремів проти зморшок обманюють своїх клієнтів

Німецькі експерти протестували креми проти зморшок

Джерело: Відомості

Як просто: нанести ароматну масу кілька разів на обличчя, і тут же всі ознаки старості, що насувається, зникають. То чи позбавляють креми нашу шкіру від зморшок, як це обіцяють виробники?

Кожна друга жінка вірить у дієвість крему проти зморшок, принаймні, в те, що цей крем може, якщо не повністю, то хоча б частково розгладити лицьовий епідерміс. На жаль, це не так. Як показало проведене в Німеччині дослідження, в ході якого було перевірено дію дев'яти видів кремів за ціною від 2,45 євро до 87 євро, жоден з них не дав видимих ​​результатів. Про це повідомив Німецький фонд незалежної експертизи товарів і послуг Stiftung Warentest. Всі піддані випробуванню креми отримали оцінку "незадовільно".

Розрекламовані виробниками ефекти, а саме, "за 14 днів видиме розгладження зморшок" або "глибокі зморшки розгладжуються і шкіра стає помітно еластичнішою", не підтвердилися. Німецькі експерти відзначили легке розгладження неглибоких зморшок навколо очей у деяких жінок. Однак у більшості такий позитивний ефект не спостерігався. Крім того, у деяких прояв зморшок навіть посилився.

У дослідженні взяли участь 270 жінок. Кожен з дев'яти кремів тестували 30 жінок. Вранці і ввечері учасниці експерименту наносили один з кремів проти зморшок на одну половину обличчя, а на іншу - звичайний зволожуючий крем. Крем

зволожуючий - одна з головних властивостей будь-якого крему.

Тест тривав чотири тижні - протягом такого терміну виробники крему проти зморшок обіцяють перші видимі результати. До і після експерименту жінок фотографували. Потім фотографії були представлені на вивчення експертам. При цьому експерти не знали, на яку половину обличчя був нанесений який крем, а також які фотографії були зроблені до початку експерименту, а які після. Результат експертизи: жоден з кремів не підтвердив, за оцінкою експертів, обіцяної виробниками дії. Деякі знімки, зроблені після використання кремів, отримали навіть гірші оцінки, ніж ті, що були зроблені до початку експерименту.

А от самі учасниці експерименту більш оптимістично оцінили стан шкіри після завершення дослідження. У багатьох склалося враження, що креми розгладили на їхніх обличчях зморшки біля очей. На підставі подібних суб'єктивних вражень жінок, які приймали участь в опитуваннях виробників косметичної продукції, багато кремів отримують свої "багатообіцяючі" властивості. Про те, як виробники справді приходять до таких результатів, деякі фірми воліють не розповідати.

Хороший крем, підкреслюють експерти, повинен зволожувати шкіру. Найдорожчий крем з дев'яти тестованих не забезпечив навіть цього. Ним виявився крем проти зморшок Advanced Time Zone американської компанії Estée Lauder.

Незважаючи на більш ніж скромні результати від застосування кремів проти зморшок, самим жінкам здається, що їх шкіра стала кращою, навіть якщо не вдалося розгладити глибокі зморшки. На таких відгуках клієнтів фірми часто вибудовують свою рекламну кампанію. Тут працює простий психологічний механізм: хто доклав якісь зусилля для досягнення якоїсь мети, той думає, що вони були не зовсім марними і дали якийсь результат. По суті, спрацьовує ефект плацебо, інформує dw.

Loading...