Фізкультура не продовжує життя, стверджують фінські вчені

Фізкультура не продовжує життя, стверджують фінські вчені

Згідно з результатами дослідження, проведеного в університеті Ювяскюля (Фінляндія), розпочате в дорослому віці спортивне захоплення не додасть років життя.

Джерело: Відомості

Як показували ранні наукові вишукування, тривалість життя знаходиться в залежності від ступеня активних занять фізичною культурою. Згідно з дослідженням, проведеним нещодавно в університеті Ювяскюля, на кількість років життя впливає не фізична активність, а спадкові чинники, повідомляє телеканал Yle.

У той же час, за ступінь рухової активності й тривалість життя відповідають одні й ті ж гени. Це й пояснює їхній взаємозв'язок. У ході дослідження піддослідних щурів розділили на дві групи: одну з них помістили в клітку з пристосуваннями для спортивних занять, іншу — в звичайну клітку. У підсумку тривалість життя щурів, що почали займатися фізичними вправами в дорослому віці, не лише не збільшилася, а й взагалі — скоротилася на 16 відсотків.

Незважаючи на це, вправи позитивно вплинули на здоров’я, витривалість і обмін речовин у щурів. Наступним кроком учених буде з’ясувати, чи можна збільшити тривалість життя, якщо почати займатися спортом у підлітковому віці.

Loading...