Псоріаз можна лікувати в домашніх умовах

Псоріаз можна лікувати в домашніх умовах

Досі у лікарів немає єдиної думки про способи лікування, але всі вони згодні з тим, що лікування псоріазу в домашніх умовах, становить важливу частину терапії.

Джерело: Відомості

Псоріаз - або лускатий лишай, це запальне шкірне захворювання, що викликає появу на шкірі голови, обличчя, рук або ніг вогнищ почервоніння, лущення шкіри і появи на ній лусочок і бляшок. При псоріазі хворого мучить свербіж, шкіра може потріскатися і сильно хворіти.

Причини псоріазу в даний час точно не встановлені, це захворювання вважається спадковим, воно може виникнути після нервового перенапруження, важкої хвороби, сильного стресу або без видимих ​​причин. При псоріазі клітини шкіри починають посилено ділитися, нових клітин стає занадто багато і вони утворюють лусочки і бляшки.

Лікування псоріазу залежить від ступеня тяжкості захворювання та місця локалізації, але є кілька загальних правил, дотримання яких допоможе при будь-яких проявах хвороби.

Дотримання дієти - найчастіше, псоріаз виникає на тлі захворювань пов'язаних з обміном речовин, дотримання суворої дієти не тільки допоможе позбутися від проблем з органами травлення, і значно полегшити стану хворого з важкою формою псоріазу, а й може повністю позбавити від проявів хвороби на ранній стадії . Дієта при псоріазі - це обмеження споживання вуглеводів і тваринних білків, повне виключення алкогольних напоїв, прянощів, консервованих продуктів, солодощів, гострого і солоного. Крім того, рекомендується обмежити вживання солі і всіляких соусів і приправ.

 Не допускайте пошкоджень шкіри, забруднення вогнищ захворювання, виникнення тріщин і садна. При псоріазі дуже легко виникають вторинні інфекції - в тріщини і ділянки запалення потрапляють хвороботворні мікроорганізми і викликають нагноєння.

Оберігати шкіру від прямих сонячних променів. Короткочасні сонячні ванни підуть на користь при лікуванні псоріазу, але тривале перебування під прямими сонячними променями може додатково травмує шкіру і може викликати загострення захворювання.

Слід уникати нервового перенапруження і намагатися посилити імунітет, для цього рекомендується прийом вітамінів, заняття спортом і загартовування.

Лікування псоріазув домашніх умовах:

• холодні ванни з додаванням відвару чистотілу або трав'яного збору (чистотіл, валеріана, цикорій). Такі ванні можна приймати цілком або опускати у воду тільки руки.

• змащувати уражені місця свіжим соком чистотілу, цей метод потрібно використовувати з обережністю, чистотіл може сильно обпекти верхні шари шкіри.

• компрес на руки з відваром кореня цикорію - змочити тканину у відварі і прикласти до ділянок ураження, тримати компрес протягом півгодини.

• приймати ванни з морською сіллю - вода повинна бути теплою, при цьому потрібно намагатися якомога краще очистити ділянки поразки від верхніх шарів шкіри, лусочок і кірочок. Після такої ванни шкіра стане більш сприйнятливою до інших лікувальних засобів від псоріазу. Такі ванни потрібно приймати 1 або 2 рази на тиждень, щоб не викликати надмірну сухість шкіри.

• якщо псоріатичні бляшки розташовані на стопах або пальцях ніг - можна спробувати застосувати ванночки з яблучним оцтом. У воду з дуже слабкою концентрацією яблучного оцту опустити пальці ніг або всю стопу на кілька хвилин.

Лікування псоріазу на голові:

Поразка шкіри голови, псоріаз волосистої частини голови одна з найнеприємніших різновидів псоріазу, такі зони ураження сильно кидаються в очі, і позбутися від них ще важче.

• втирати в уражені ділянки 1-2% саліцилову мазь або 5% дігтярну.

• протерти 1 головку ріпчастої цибулі на дрібній тертці, отриману масу двічі на день наносити на уражені місця.

• розвести гірчицю в теплій воді, отриманою сумішшю змащувати вогнища захворювання, потім укутати голову тепліше і тримати компрес, поки не з'явиться відчуття печіння.

При ураженні нігтьових пластин потрібно підстригти нігті як можна коротше, повністю відмовитися від косметичних засобів і приготуватися до тривалого лікування.

• змащувати нігтьові пластини розчинами вітамінів А і Е - 1-2 рази на день.

• ванночки для нігтів з настоєм тисячолистника - 2 столові ложки трави на 2 склянки окропу і настоювати протягом півгодини.

Loading...