Корейці виготовили препарат, який міг би лікувати від хвороби Альцгеймера

На даний час його успішно протестували на мишах

Джерело: Відомості

Корейські дослідники випробували на мишах новий препарат, який, як вони припускають, допоможе впоратися з хворобою Альцгеймера.

В даний час ефективних ліків, здатних боротися з цим захворюванням, не існує, проте дослідники продовжують розробляти і тестувати всі нові підходи до терапії хвороби Альцгеймера.

Корейські вчені запропонували лікувати нейродегенеративні захворювання з використанням фототерапії. Чан Беум Парк (Chan Beum Park) і його колеги з Корейського дослідницького інституту біонауки та біотехнологій (Korea Research Institute of Bioscience and Biotechnology) виявили спосіб придушення формування бета-амілоїд з використанням світлозбуджувальних порфіринів.

Миші, які страждають на хворобу Альцгеймера, протягом двох тижнів пили воду, в яку додавали EPPS. Після цього автори три місяці спостерігали за гризунами. Пам'ять і здатність до навчання у мишей, що отримували EPPS, були кращими, ніж у тварин з контрольної групи. Кількість мієлоїдних бляшок в тканинах головного мозку гризунів, що вживали ліки, істотно скоротилася.

Втім, незважаючи на те, що отримані авторами результати дійсно вказують на ефективність препарату, вчені поки не впевнені, що EPPS допоможе людям, що страждають на хворобу Альцгеймера. Це пов'язано з тим, що поки не вдалося довести, що видалення амілоїдних бляшок може сповільнити прогресування захворювання у людей. Все це свідчить про те, що необхідно проведення подальших експериментів, пишуть Медновости.

Loading...