У США готуються до проведення операції з пересадки чоловічого статевого органа

У США готуються до проведення операції з пересадки чоловічого статевого органа

Фахівці вважають, що вже через кілька місяців до пацієнта повернеться здатність до нормальному сечовипускання, ерекції і еякуляції.

Джерело: Відомості

Протягом найближчого року один з американських військовослужбовців пройде процедуру трансплантації статевого члена. Чоловікові пересадять пеніс від померлого донора.

Подібні операції, в ході яких пацієнтові пересаджують донорський орган, ще жодного разу не проводилися в США. Фахівці з Медичної школи при Університеті Джонса Хопкінса (Johns Hopkins University Schoolof Medicine) вважають, що вже через кілька місяців до пацієнта повернеться здатність до нормальному сечовипускання, ерекції і еякуляції.

Більш 1300 військових отримали в ході військових дій в Іраку і Афганістані в період з 2001 по 2013 році урогенітальні травми. Більшість постраждалих - молоді чоловіки віком до 35 років. Ендрю Лі (Andrew Lee) підкреслює, що про такі травми рідко говорять, проте вони приносять людям чимало страждань.

В даний час в світі проведено всього дві аллотрансплантації статевого члена. У 2006 році така операція була проведена в Китаї. Незважаючи на те, що вона пройшла успішно, через кілька місяців після хірургічного втручання пересаджений орган довелося удалити. Основна причина - психологічні проблеми, що виникли у пацієнта і його дружини.

Фахівці з Університету Джонса Хопкінса вже отримали дозвіл на проведення 60 подібних пересадок. Вартість операції складає 200-400 тисяч доларів, проте перші операції будуть оплачені з коштів самого університету.

Вчені планують відпрацювати техніку пересадки статевого члена і проводити такі операції надалі. Це дозволить людям, що отримали урогенітальні травми, поліпшити якість життя і повернути їм можливість мати дітей.

Loading...