Як схуднути до свят без шкоди для організму

Як схуднути до свят без шкоди для організму

«Відомості» зібрали найкращі поради, як схуднути до свят з довготривалим ефектом.

Автор: Любов ШЕКЕЛЬ / Джерело: Відомості

До Нового року майже два місяці, проте волинські красуні вже почали думати про його святкування. Хтось шукає квартиру для новорічної ночі, хтось вже купує обновки та подарунки поки не має ще націнки. А кого спіткала біда – набрані кілограми за осінні місяці – шукає швидкі дієти. Погодьтеся, таки кожна красуня хоче виглядати на святкових світлинах якнайкраще. Саме тому «Відомості» зібрали найкращі поради, як схуднути до свят не обмежуючи себе в їжі без шкоди для здоров’я, але з довготривалим ефектом.

Здоровий сон. Скільки вже говорять, що спати треба не менше 7-8 годин на добу, та в чому ж себе ще обмежити, щоби все встигнути. Дорогі панянки,  пам’яйтайте, що сон – це не просто спосіб перепочити, це ще й важлива умова гарної фігури та запорука краси і молодості.

Піші прогулянки. Більшість читачок, мабуть, відразу подумали, які піші прогулянки, якщо і так часу зранку мало, а після роботи ще й поготів. Щоправда саме восени та взимку такі фізичні навантаження є найдієвішими, оскільки верхній одяг, зимове взуття ускладнює прогулянки, а значить організм витрачає більше енергії для походу на роботу, ніж влітку.

Менший посуд. Замініть звичні тарілки та менші, в такий спосіб мозок раніше «бачитиме» дно, а значить ви раніше відчуєте ситість, що запобіжить переїданню.

Чистити зуби. Не забувайте про гігієну ротової порожнини, чим раніше ввечері ви почистите зубки, тим більша вирогідність того, що вже не захочете їсти.

Істи після 6 можна. Чомусь у більшості жінок склався стереотип, що їжа після 6 – гріх для фігури. Дієтологи стверджують, що зовсім таки ні. Їсти можна не пізніше, ніж за 3 години до сну. Якщо ви лягаєте о 21 годинні, то варто повечеряти не пізніше 18.00. Якщо лягаєте о 23.00 чи ще пізніше, легкий салатик можна дозволили собі й о 8 вечора.

Фізичні навантаження. Скільки не сидіть на дієтах, та не отримаєте швидкого бажаного ефекту, якщо не почнете повноцінно займатися фізичними вправами, які працюють не на кілограми, а на сантиметри. Почніть із ранкової зарядки, і вже за місяць регулярних вправ побачите перший результат.

Вода. Воду пити треба постійно. 2-3 літри на добу – норма. Якщо  випиватимете стакан води за хвилин 20 до їжі, то наповните свій шлунок, а значить з’їсте менше, ніж зазвичай.

Любиш тортики? Без проблем. Ніхто не каже відмовитися від солодкого. Просто треба знати міру – їсти мучне та висококалорійне до 12 години, а ще варто замінити два шматочки тортика на один. До того ж психологи переконані, що відмова від улюблених страв негативно позначається на настрої. Не будемо так ризикувати.

Солі і цукру – мінімум. Саме ці продукти затримують воду в організмі. Якщо не можете повністю відмовитися від них, то послуговуйтеся мінімально, або шукайте замінники ( до прикладу, використовуйте соєвий соус).

Дотримуйтеся лише цих кількох порад і чудова форма та гарний настрій у Новорічну ніч вам забезпечена.

 

Loading...