Зайва вага на животі свідчить про наявність в організмі холестерину

Зайва вага на животі свідчить про наявність в організмі холестерину

Якщо розмір талії у жінки перевищує 88 см, а у чоловіка - 98 см, необхідно терміново здати аналіз на холестерин.

Джерело: Відомості

Чим загрожує зайва вага в районі живота? Якщо не звертати уваги на підвищений рівень «поганого» холестерину, то розвиток захворювань може бути досить стрімким. Наприклад, якщо у жінки високий рівень «поганого» холестерину в крові і є множинне ураження судин, а основна маса жиру зосереджена в області живота, то:

 - протягом 3-5 років можна чекати розвитку цукрового діабету 2 типу;

- протягом 7 років - ураження нижніх кінцівок і розвиток різних облітеруючих процесів (облітерація - це перекриття просвіту в судинах);

 

- протягом 10 років - серйозні захворювання серцево-судинної системи (інфаркти або інсульти). У людей з ожирінням 1-го, 2-го і тим більше третього ступеня загострюється розвиток атеросклерозу.

 Тому, якщо розмір талії у жінки перевищує 88 см, а у чоловіка - 98 см, необхідно терміново здати аналіз на холестерин. Як правило, він буде підвищеним. Тому люди з ожирінням потрапляють у зону ризику.

Захворювання, пов'язані з підвищеним рівнем холестерину, спочатку проходять практично безсимптомно. У деяких випадках можна побачити відкладення жиру у вигляді жовтуватих крапочок на повіках (ксантелазма). Або жовтушність долонь, так як жир відкладається в підшкірній зоні. Потім прояв симптомів йде по наростаючій. Тому людям, які стежать за своїм здоров'ям, необхідно один раз на рік здавати аналіз на розгорнутий холестерин. Особливо після 30-35 років.
 

Loading...