Сміх служить хорошим стимулятором імунної системи

Сміх служить хорошим стимулятором імунної системи

Півгодини сміху на добу підвищать імунітет, поліпшать роботу всіх органів, виведуть назовні адреналін і допоможуть стати лідером у суспільстві.

Джерело: Відомості

Психологи запевняють, що сучасні люди повинні сміятися мінімум півгодини на добу, оскільки це підвищить імунітет, поліпшить роботу всіх органів, виведе назовні адреналін і допоможе стати лідером у суспільстві.

Експерти вважають, що сьогодні людина витрачає на сміх близько п'яти хвилин у день, хоча ще півстоліття тому люди могли сміятися в середньому п'ятнадцять хвилин на добу. Тому необхідно веселитися хоча б по тридцять хвилин на день, щоб випарувався стрес, налагодився сон, добре працювали легені, печінку і серце. Щоденна півгодинна доза веселого настрою сприяє підняттю морального духу.

Те, що сміх здатний врятувати життя, давно ні для кого не секрет. Нещодавно це твердження підтвердили ще й клінічними випробуваннями, у ході яких довели, що сміх служить непоганим стимулятором імунного захисту, вивільняє дофамін і адреналін, активізує вивільнення енкефалінів і ендорфіну.

Фахівці пропонують курси веселою йоги, де дихальна гімнастика поєднується зі сміхотерапією. У Сорбонні навіть читають лекції з приводу ключової ролі сміху в поліпшенні суспільства.

Loading...