Знайдений новий спосіб лікування раку підшлункової залози

Знайдений новий спосіб лікування раку підшлункової залози

В область пухлини направляють електроди, що подають розряди електрики високої напруги, які порушують цілісність мембран клітин.

Джерело: Відомості

Американські вчені з Університету Майамі під керівництвом Говіндараджана Нараянана успішно завершили дослідження в галузі лікування неоперабельних злоякісних пухлин підшлункової залози. Як повідомляє портал EurekAlert, радіологи застосували метод незворотньої електропорації (IRE). 

При застосуванні вказаного методу, в область пухлини направляють електроди, які подають розряди електрики високої напруги. При цьому порушується цілісність мембран клітин, уражених пухлиною, в результаті чого клітини гинуть. 

Метод IRE був протестований на восьми пацієнтах, що страждають на рак підшлункової залози — двом із них вдалося пройти хірургічне лікування після застосування методу та майже вилікуватися від страшної недуги. 

Зараз при лікуванні раку підшлункової залози застосовуються методи хіміо- та радіотерапії, при яких виліковуваність від страшної хвороби дорівнює нулю. Тепер, завдяки відкриттю американських радіологів, рак підшлункової залози стає цілком виліковною хворобою. Метод IRE також успішно протестований на пацієнтах, що страждають первинними ознаками пухлини печінки пише mednew.com.ua.

Loading...