Правильне харчування збереже волосся від випадання

Правильне харчування збереже волосся від випадання

Неодноразові дослідження стверджують, що найкращим рецептом для збереження в хорошому стані волосся є правильне та натуральне харчування.

Джерело: Відомості

Серед продуктів найбільш рекомендовані жирна риба (лосось, палтус, скумбрія), багата жирними кислотами омега-3, що вкрай необхідні для  шкіри голови. Їх брак призводить до сухості, і відповідно до випадання і виснаження волосся. Крім цього, лосось є джерелом білка, заліза і вітаміну B12, які зміцнюють наші локони і дарують їм здоровий блиск. Для тих, хто не їсть рибу з деяких причин (алергія або вегетаріанство), рекомендується щодня вживати в їжу лляне масло.

Не менш важливим є вживання в їжу кисломолочних продуктів (кефір, сир, сметана, йогурт і кисляк). Вони містять багато кальцію і білка, що також дуже важливо для зміцнення і зростання волосся.

У свій щоденний раціон необхідно включати і свіжі зелені овочі, адже в них знаходяться вкрай корисні для волосся речовини. Наприклад, броколі, шпинат і листова капуста містять величезну кількість вітамінів А і С, які сприяють виділенню шкірного жиру. А він захищає нашу шевелюру від несприятливого. впливу.

Яйця - величезне джерело білка, біотину і вітаміну В12. Їх потрібно обов'язково їсти кожен день, зовсім неважливо в якому вигляді.

Вживання в їжу горіхів сприяє зупинці випадіння волосся. Вони включають до складу селен, линолієву кислоту і цинк, які мають величезне значення для здоров'я волосся і шкіри голови. Брак цинку часто і є причиною випадання. Його найбільше знаходиться в кешью і мигдалі.

Корисно вживати в їжу також біле м'ясо птиці, зокрема індичку таі курку,. бобові продукти, як сочевиця, квасоля і боби. Вони багаті залізом, цинком, білком і біотином. У тиждень рекомендується з'їдати не менше трьох склянок.

Рослинна олія покращує структуру волосся, надає їм здоровий вигляд і позбавляє від випадання. Найкориснішими вважаються оливкова та конопляна. Ну і звісно фрукти. Багаті вітаміном С, вони дуже корисні.

Loading...