Лікування раку мозку нановолокнами може бути кращим за хіміо- та променеву терапію

Лікування раку мозку нановолокнами  може бути кращим за хіміо- та променеву терапію

Вчені з Атланти (США) навчилися відтворювати механізм міграції раку.

Джерело: Відомості

Спеціально розроблені нановолокна не дають мігруючим клітинам вторгатися в нові ділянки, а виловлюють їх і переносять у місце за межами мозку, де їх можна захопити та вбити. Використовуючи цю технологію на тваринних моделях, дослідники змогли частково пересувати пухлини з неоперабельних місць у більш доступні. Імовірно, за допомогою нової техніки цю форму раку мозку можна буде лікувати як хронічне захворювання.

Учені розробили тонку полімерну плівку з нановолокон, яка імітує структуру нервів і кровоносних судин, що використовують клітини пухлини для вторгнення на інші ділянки мозку. У звичайних умовах ракові клітини використовують природні структури як монорельс, щоб потрапляти в інші частини мозку. Учені вважають, що, надаючи привабливе альтернативне волокно, зможуть ефективно зрушувати пухлини по іншому шляху в обраний пункт призначення.

На думку дослідників, нова техніка могла б контролювати зростання неоперабельних видів раку, дозволяючи людям нормально жити, незважаючи на хворобу.

Перед тим як техніку можна буде використовувати на людях, вона повинна пройти розширені випробування та схвалення Управління з контролю за продуктами та ліками (США), для чого може знадобитися близько 10 років. Також техніку оцінять щодо інших форм раку мозку й інших видів раку, що насилу піддаються видаленню.

Лікування раку мозку нановолокнами могло б стати кращим варіантом, ніж хіміотерапія та променева терапія, пише webmedinfo.in.ua.

Loading...