Класичний лимонник може стати панацеєю від СНІДу

Класичний лимонник може стати панацеєю від СНІДу

Китайські вчені з Інституту ботаніки в Куньміні стверджують, що класичний тонізуючий лимонник (Schisandra) може стати панацеєю від ВІЛ.

Джерело: Відомості

Квіткова рослина лимонник росте в Китаї, Кореї та російському Примор'ї. Традиційно він використовується для підняття тонусу, зміцнення пам'яті та підвищення працездатності. Як повідомляє «Сіньхуа», останні дослідження лимонника в Інституті ботаніки показали, що деякі компоненти, витягнуті з листя та стебла ліани лимонника, мають здатність за низької токсичності боротися з ВІЛ. Результати дослідження підтвердили в Китайській академії наук.

Поки вчені обережні у висновках і не поспішають із заявою, що відкрили нові ліки від СНІДу, оскільки поки були проведені тільки доклінічні випробування. З 2004 року методи китайської народної медицини були застосовані до 27 тис. пацієнтів — носіїв вірусу. У поєднанні з антиретровірусною терапією вони дозволили значно підвищити імунітет хворих. «На відміну від підвищення імунітету, використання похідних лимонника, як попередньо показали експерименти, здатне вбити сам вірус», — заявив Ван Цзянь, медик з лікарні при Китайській академії наук, який спеціалізується на лікуванні ВІЛ . 

Раніше вже були успішні спроби застосування китайської народної медицини в боротьбі з важкими захворюваннями. Зокрема, при лікуванні малярійної лихоманки добре зарекомендувала себе витяжка з полину — артемізинін. Що ж стосується лимонника, то зараз китайські лікарі чекають схвалення на проведення клінічних випробувань.

Джерело: naked-science.ru

Loading...