Володимир Гунчик: Відкритість усіх процесів влади — головний шлях до боротьби з корупцією

Володимир Гунчик: Відкритість усіх процесів влади — головний шлях до боротьби з корупцією

Володимир Гунчик буде таким собі форпостом відстоювання інтересів Волині у столиці.

Автор: Ольга УРИНА / Джерело: Відомості

На Волині офіційно представили нового голову облдержадміністрації Володимира Гунчика. Новоспечений очільник краю пообіцяв, що намагатиметься консолідувати всі політичні сили та громадськість. Крім того, запевнив, що працюватиме, аби забезпечити прозорість влади.

З місією урочистого представлення нового голови ОДА на Волинь прибув перший заступник глави Адміністрації Президента Геннадій Зубко. Він спершу подякував за роботу попередньому губернатору Григорію Пустовіту. По тому врочисто зачитав наказ Президента про призначення Гунчика Володимира Петровича головою Волинської ОДА та вручив відповідне посвідчення. При цьому Геннадій Зубко наголосив, що Володимир Петрович відтепер бере на себе дуже велику відповідальність.

Звертаючись до волинян, заступник глави АП акцентував на тому, що нині є велика загроза створення хаосу не лише на Сході, а й по всій Україні. Щодо ситуації у парламенті, то зауважив, що сьогодні Верховна Рада не представляє український народ і має бути переобрана.

— А ви знаєте, де більше викликів для незалежності — коли є зовнішня загроза агресії чи коли в тебе вдома, в парламенті, сидять комуністи, люди, які фінансують тих, хто вбиває наших хлопців, і люди, які є сепаратистами? — звернувся до залу Зубко.

Представник Президента відмітив, що ще один напрям роботи — це децентралізація влади та передання великих повноважень і відповідальності громаді.

Новопризначеному голові ВОДА побажав налагоджувати тісний контакт із місцевими підприємцями.

— Коли проводиться секвестр бюджету, коли зменшуються витрати, нам потрібно підтримати своїх промисловців і виробників для того, аби вони змогли утримати робочі місця, не кажучи вже про їх створення, — сказав Зубко.

Геннадій Михайлович зазначив, що Володимир Гунчик буде таким собі форпостом відстоювання інтересів Волині у столиці. Тож попросив, аби волиняни надали губернатору кредит довіри хоча б на 100 днів.

У свою чергу Володимир Гунчик висловив подяку Президенту України за високу довіру. Він пообіцяв зробити все, щоб ніхто не відчув негатив у зв’язку з його приходом, та постаратися працювати так, аби розвивалася громада.

— Я розумію, що зміни йдуть дуже великі. Звичайно, цьому заважає війна. Але неможливо списувати все на одну агресію. Потрібно закачувати рукава й вирішувати ті нагальні питання, які виникають на сьогодні перед громадою, — зазначив Володимир Петрович. — Надіюся, мені вдасться спільно з головою обласної ради і депутатським корпусом консолідувати всі політичні сили та громадські організації для того, щоб гідно завершити 2014 рік.

Новопризначений голова ОДА зауважив, що одна людина нічого сама не може зробити, для цього потрібна підтримка населення. Але передовсім влада має забезпечити свою відкритість перед цими людьми. Тож прозорість влади вважає ще однією своєю задачею.

— Відкритість усіх процесів влади — це головний шлях до боротьби з корупцією. Корупція крутиться там, де все закрито, закамуфльовано, де нема доступу до інформації, де ЗМІ та громадські організації відрізані від цих процесів, — сказав Володимир Петрович.

Голова облдержадміністрації торкнувся і теми чиновників. Мовляв, чиновник має проявляти ініціативу, а не просто сидіти на робочому місці в очікуванні команди. На зустрічі з пресою він також додав, що в органах виконавчої влади області будуть зміни, але вони відбудуться без партійних квот, головну роль відіграватиме професіоналізм. Крім того, кадрові призначення виноситимуть на обговорення.

Гунчик пообіцяв бути відкритим до спілкування та щомісяця підбивати підсумки зробленого.

— Не чекати 100 днів чи півроку, а говорити про те, що ми зробили за місяць. Кожна нарада в ОДА повинна починатись із того, що зроблено з моменту попередньої. Кожен керівник, отримавши доручення, повинен доповісти, що він зробив для громади, — зауважив голова ОДА.

Зокрема, Володимир Петрович акцентував на підготовці до опалювального сезону. За його словами, чиновники мають у цілому вивчити це питання та бути готовими казати людям правду. Губернатор запевнив, що підтримуватиме підприємців, але і зі свого боку чекає підтримки від них та громадськості, аби працювати як одна команда.

Loading...