Куди депутат-регіонал Григорій Смітюх подів 12 мільйонів з держбюджету?

Заступник голови обласної ради Ігор Гузь під час чергової сесії облради звернувся із запитом до прокурора області з тим, аби перевірити діяльність ТОВ науково-виробничий центр «Форель» в Оконську, що підконтрольне народному депутату України Григорію Смітюху.

Джерело: Відомості

- У 2012 році це підприємство отримало найбільшу дотацію через державну програму по розведенню риби - 12 мільйонів гривень. В Оконську ведеться будівництво. Є інформація, що для нього незаконно видобувають пісок біля Софіянівки. Вона перевіряється. Сьогодні кажуть, що ставки в занедбаному стані. Тож прошу прокуратуру перевірити, як були використані державні гроші, - сказав Ігор Гузь.

Зазначимо, що згідно із повідомленням «Вісника державних закупівель», ТОВ «Науково-виробничий центр «Форель» 10 грудня 2013 року за результатами тендеру уклало угоду з ТДВ «Ковельська реалізаційна база хлібопродуктів» на постачання комбікормів для форелі на загальну суму 915 тис грн.

Фірма «Форель» провела тендер, оскільки гроші на закупівлю комбікормів (ціни нижче) їй було виділено з державного бюджету. У 2012 році фірма також проводила тендер на придбання обладнання для рибної ферми та кормів на 12,24 млн грн.

Науково-виробничий центр «Форель» (с.Оконськ Волинської обл.) є приватною компанією, яку через групу «Антарес» і ТОВ «Антара» контролюють народний депутат від Партії регіонів Григорій Смітюх, його дружина Ірина Смітюх та лондонська фірма «Олстен венчурс лтд.».

ТДВ «Ковельська реалізаційна база хлібопродуктів» належить брату Григорія Смітюха Івану та його дружині Надії Смітюх.

Наприкінці лютого 2014 року в кабінеті екс- заступника голови ОДА Едуарда Стоєва віднайшли порожні бланки з печатками підприємства «Форель». Згодом ці бланки вночі викрали невідомі. Справою займаються правоохоронці.

Присутній на сесії Іван Смітюх став на захист брата. Він підтвердив, що підприємством «Форель» володіє дійсно Григорій Смітюх. Створюючи його, він мав благу мету – збільшити поголів’я риби. Адже на сьогодні понад 90% риби Україна імпортує. Встигли завезти ікринки форелі з Байкалу. Осетрові планували імпортувати з Франції.

Чому не склалося – Іван Смітюх не сказав. Проте не заперечив, аби питання вивчили прокурори.

Loading...