Фінінспектори Волині виявили, що освітяни нарахували собі зайвої зарплати майже на півмільйона

Під час проведення ревізій фінансово-господарської діяльності у закладах освіти області, Волинські держфінінспектори виявили зайві виплати заробітної плати на загальну суму 490,8 тис гривень.

Джерело: Відомості

Зокрема, управлінням освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради до штатного розпису Ковельської гімназії введено три посади заступника директора, що суперечить нормативним документам, які регулюють порядок нарахування та оплати праці. Як наслідок, впродовж 2010 – 2013 р.р. управлінням проводились витрати на утримання понадштатних одиниць в межах фонду оплати праці в загальній сумі близько 300 тис гривень.

Контрольними заходами у відділах освіти Маневицької, Камінь-Каширської райдержадміністрацій та в Управлінні освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради зафіксовано ряд інших незаконних видатків на заробітну плату в тому числі, на виплату премій і допомог на оздоровлення працівникам, зайвих виплат відпускних в загальній сумі 190,8 тис.гривень.

До адміністративної відповідальності притягнуто понад 50 посадових осіб об’єктів контролю, з вини яких допущено фінансові порушення на суму штрафів 11,6 тис. гривень.

Начальникам закладів освіти області направлено вимоги про усунення порушень. Про результати контрольних заходів проінформовано правоохоронні органи.
 

Loading...