Дитячий карнавальний костюм напрокат обійдеться у 50–70 гривень

Здавалося б, нині усе просто: пішов у пункт прокату й узяв якесь казкове вбрання для сина чи дочки — і без клопотів. Але де там: іноді забаганки малечі такі, що півміста потрібно оббігати, щоб знайти бажаний костюм.

Автор: Ольга УРИНА / Джерело: Відомості

Не за горами новорічні ранки у школах і садочках, а це справжній головний біль для батьків. Адже перед ними нелегке завдання — знайти таке вбрання, щоб і сценарію відповідало, і малечі подобалось, і з гаманця усі гроші не витрусило. «Відомості» дізнавалися, ким хочуть бути на Новий рік сучасні діти і які пропозиції на ринку карнавальних костюмів.

Здавалося б, нині усе просто: пішов у пункт прокату й узяв якесь казкове вбрання для сина чи дочки — і без клопотів. Але де там: іноді забаганки малечі такі, що півміста потрібно оббігати, щоб знайти бажаний костюм.

Є ще один варіант, який іще зо двадцять років тому був ледь не єдиним, — виготовити власноруч. Але нинішнім матусям зазвичай не до цього. Щоправда, не всім. Лучанка Ірина Тимчук своїй донечці костюми на всі свята майструє самостійно. При цьому кожен із них вражає оригінальністю.

— Я уже давно виготовляю дорослі новорічні костюми для себе та друзів, це моє хобі. Коли ж донечка Мрія підросла, то я і для неї почала шити казкове вбрання, бо якось дивно було б брати його напрокат, — розповідає Ірина. — Якось зробила костюм цукерки, який був декорований справжніми солодощами. Спідничку прикрасила будиночками з печива, солодкими ялинками, желатиновими ведмедиками, зефірними сніговиками.

На фото: Костюм цукерочки від Ірини Тимчук

Не менш неординарні й інші костюми від пані Ірини. Коли на одне зі свят її доні дісталася роль лисички, то майстриня створила костюм рудої в ретро-стилі. Вийшла доволі панська лисиця — зі справжнім хутряним хвостом і коміром, в елегантній сукні з рукавичками, ще й зі страусиною пір’їною в голові. В арсеналі образів — і ворона в стилі хіп-хоп, і леді з вікторіанської доби, і весняна ельфійка.

— Цьогоріч на Новий рік готую Мрії костюм ялинки. Він буде виготовлений зі штучної хвої, прикрашений справжніми новорічними іграшками та гірляндами, — поділилася співбесідниця.

На замовлення костюми Ірина майже не шиє, бо їх собівартість досить висока. В середньому виготовлення ексклюзивного вбрання коштуватиме 400 гривень, тож мало батьків захоче віддавати таку суму за вдяганку на один раз. Ті костюми, що є, хоч їх і не так багато, дає на прокат — за 80 гривень на добу.

На ринку прокату середня ціна дитячих новорічних костюмчиків — 50–70 гривень. Щоправда, можна знайти і дешевші — за 40 гривень, але це переважно плюшеві звірятка, які уже далеко не перший рік здають в оренду.

Лучанка пані Наталя вже кілька років заробляє прокатом карнавальних костюмів. Має і фабричний одяг, але самостійно виготовляє вбрання казкових героїв і принцес.

— У мене понад 100 різноманітних костюмів, щороку колекція поповнюється новинками, залежно від забаганок малюків. Є чималий вибір різних звірят, костюмчики фруктів та овочів, метеликів, жучків, мультяшних героїв. Так, торік матусі ноги збивали у пошуках костюмів ляльок «Вінкс», та це мало бути не просто плаття, а й усі належні аксесуари — сумочки, пояси й інше, — повідала співрозмовниця.

У пані Наталі хутряні костюмчики коштують від 60 гривень, а якщо дуже пухнасті, то й більше. Всі інші вартуватимуть 50, а бальні сукні для дівчаток можуть коштувати і 70 гривень на добу.

Чи не найбільший вибір костюмів у Луцьку — в крамничці неподалік залізничного вокзалу. Як розповіла власниця магазину пані Алла, у них в асортименті більше тисячі костюмів для дітей і дорослих. Каже, є традиційне вбрання різноманітних звіряток, казкових та історичних героїв, а також можна підібрати і ретро-стрій або навіть щось гламурне.

— У нас чималий вибір костюмів персонажів діснеївських мультиків. Є Міккі Маус і Мінні Маус, герої з «Історії іграшок», «Тачок», феї «Вінкс», Вінні-Пух, Тигрик, ослик Іа й інші, — розповідає пані Алла.

Крім цього, тут чимало різних аксесуарів, і їх теж можна брати в оренду. Скажімо, взявши просто ковпак, накидку й окуляри, ви вже отримуєте костюм Гаррі Поттера.

— Для діток трьох–п’яти років найчастіше просять костюми звірят, бо цього зазвичай вимагає сценарій новорічного ранку. В мене є внук, то якось ми хотіли підібрати йому на Новий рік якесь оригінальне вбрання, але не змогли, бо мав роль тваринки. Але малечі подобається бути чи то зайчиками, чи то ведмедиками. А от уже старші діти, яким по 8–10 років, мають неабиякі забаганки. В основному вони формуються на основі популярних зараз мультфільмів. Так, хлопці, як правило, хочуть бути супергероями: бетменами, суперменами, спайдерменами. Останнім часом усе менше заглядаються на рицарів і піратів, але в той же час багато хто обирає професійні костюми — міліціонера чи пожежника, — розказує власниця магазину. — Серед дівчат на піку популярності наряди ляльок «Монстер Хай»: Френкі Штейн — дочки Франкенштейна, Дракулаури, тато якої — Дракула, Лагуни Блю — доньки морського монстра. Крім цього, вони хочуть бути різними відьмочками і чортенятами. А для дещо молодших не втрачають актуальності сукенки принцес і фей.

Ціни тут доволі лояльні: за дитячий костюм просять 40–50 гривень, за дорослий — 80. Іноді вартість може бути на 10–20 гривень вищою, якщо образ потребує великої кількості додаткових аксесуарів.

Loading...