Волинські батьки можуть слідкувати за своїми дітьми в онлайн-режимі

Волинські батьки можуть слідкувати за своїми дітьми в онлайн-режимі

Якщо раніше працівники Держслужби охорони пропонували спостереження лише за приміщеннями будівель, щоб туди не занадилися злодії, то тепер цілодобовий контроль можна встановити й за рухомими об’єктами, зокрема за людиною.

Автор: Ольга УРИНА / Джерело: Відомості

Якщо раніше працівники Держслужби охорони пропонували спостереження лише за приміщеннями будівель, щоб туди не занадилися злодії, то тепер цілодобовий контроль можна встановити й за рухомими об’єктами, зокрема за людиною. Та це не означає, що когось скрізь супроводжуватиме дядько в чорному костюмі — все зробить невеличкий пристрій розміром із мобільний телефон, який достатньо покласти до кишені. Кажуть, така послуга особливо згодиться турботливим батькам, які непокояться за своїх чад. Завдяки сучасним технологіям можна буде слідкувати практично за кожним кроком дитини. Детальніше про це «Відомостям» розповів начальник відділу Державної служби охорони при УМВС України у Волинській області Дмитро Новицький.

— Фактично відбувається супутниковий контроль за місцем розташування об’єкта: якщо той рухається, то система автоматично вимірює його швидкість і географічні координати. Це можливо завдяки невеличкому пристрою з GPS-системою нагляду. Наразі його розміри такі ж, як у мобільного телефона, а перспектива тільки до зменшення, — каже керівник ДСО.

Сьогодні таким чином охороняють різні рухомі об’єкти, зокрема інкасаторські автомобілі. Але так само можна наглядати і за будь-якою людиною.

Кажуть, ревнивим подружжям послугу не надаватимуть, бо брати під нагляд повнолітню людину без її відома суперечить закону, а от за бажанням батьків слідкувати за дітьми — саме враз.

— Ця послуга дуже зручна для батьків, які непокояться за безпеку своїх нащадків і хочуть знати, де вони перебувають у цю хвилину. Щоб замовити таку послугу, людина має звернутися до нас письмово гарантійним листом і підписати договір на спостереження, — розповідає Дмитро Новицький. — Далі визначаємося з режимом спостереження та вибираємо його межі. Скажімо, можна наглядати за дитиною лише на території одного міста, в межах області або навіть усієї України. Від цієї опції залежить ціна послуги. Адже, щоб здійснювати повний контроль над рухомими об’єктами, користуємося тільки сертифікованими якісними GPS-картами.

Отже, мамам і татам достатньо буде дати своєму чаду цей пристрій, слідкувати, щоб він був заряджений і щоб дитина не загубила його. А далі справа за працівниками ДСО. Оператори в онлайн-режимі, з інтервалом у кілька секунд, відслідковуватимуть кожен крок дитини. На екрани моніторів виводитиметься достатньо детальне зображення місця перебування об’єкта, з назвами вулиць і номерами будинків. При наданні інформації замовнику ми можемо навіть сказати, біля якого під’їзду перебуває той, за ким ведеться спостереження, а в кінці дня взагалі можна буде скласти історію руху спостережуваного.

Тим, хто хоче взяти під контроль свого малюка, потрібно бути готовим щомісяця витрачати на це не менше 350 гривень. Ціна залежатиме від меж дії послуги, кількості додаткових опцій, таких як режим «Тривожна кнопка» з реагуванням наряду міліції. Треба додати, що вартість самого пристрою на сьогодні становить орієнтовно від півтори тисячі гривень.

Loading...