Лучани в середньому заробляють 2500 гривень у місяць

Лучани в середньому заробляють 2500 гривень у місяць

Начальник управління економіки Луцької міської ради Любов Ковпак повідомила, що станом на 1 січня рівень середньої заробітної плати штатних працівників облікового складу становить 2539 грн.

Джерело: Відомості

Начальник управління економіки Луцької міської ради Любов Ковпак повідомила, що станом на 1 січня рівень середньої заробітної плати штатних працівників облікового складу становить 2539 грн. У числі основних завдань Програми економічного і соціального розвитку міста у 2013 році передбачено забезпечити рівень середньомісячної заробітної плати штатних працівників економічно активного сектору не нижче 2640 грн та зменшити кількість підприємств із низьким рівнем середньої заробітної плати.

Любов Ковпак зауважила, що за даними проведеного моніторингу рівня середньої заробітної плати найманих працівників міста встановлено, що у 2012 році відбулось значне зменшення кількості підприємств із низьким рівнем середньої заробітної плати: якщо у січні їх було 44, то за результатами грудня таких підприємств було 9.

У січні ж 2013 року 13 суб’єктів господарювання нарахували своїм працівникам заробітну плату в розмірі, середній рівень якої менше ніж 1147 грн. У той час як ряд підприємств вийшли з цього переліку, окремі з’явилися у ньому, зокрема: ТзОВ «Житлобуд-2», виробничо-комерційне ТзОВ «Луцький цегельний завод № 1» ЛТД, ПВТП «Світязь», ТзОВ «Арго-Р», ПП «Техно-торговий центр «Охоронні системи», ТзОВ Торгова група «Західсталь», ТзОВ «Імпульс-Луцьк», ТзОВ «Захід-риба», ТзОВ «Ренопласт», КП «Зелене господарство м. Луцька», ПП «Територія дитячої білизни», ПП «Канц-лідер».

Вона наголосила, що в місті у 14-ти підприємств при штатній чисельності більше 100 осіб середня заробітна плата у січні склала менше 1500 гривень, серед яких – комунальне підприємство «Луцький комбінат шкільного і студентського харчування».

Керівників вище зазначених підприємств було запрошено до участі у засіданні робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста для з’ясування причин та шляхів виходу із ситуації, що склалась.

Loading...