Волинські волейболістки заволоділи Кубком України

Волинські волейболістки заволоділи Кубком України

Вперше у своїй історії Кубок України з волейболу серед жінок виборола луцька команда «Континіум-Волинь-Університет».

Джерело: Відомості

Вперше у своїй історії Кубок України з волейболу серед жінок виборола луцька команда «Континіум-Волинь-Університет». У напруженому фінальному поєдинку лучанки 25 грудня із рахунком 3:2 перемогли у господарів майданчика – южненського «Хіміка».

«Дівчата зробили маленьке чудо, — зауважив голова облдержадміністрації Борис Клімчук на оперативній нараді. – Це – вперше в історії Волині. До цього моменту жодна команда з області не досягала таких результатів у командних видах спорту. У фіналі дівчата проявили характер та волю до перемоги – і здобули важливу перемогу. Вони показали нам приклад, як досягнути того, чого бажаєш».

До «Фіналу чотирьох» розіграшу Кубка України потрапили, окрім лучанок та «Хіміка», ще євпаторійська «Керкинітида» та «Сіверодончанка» (Северодонецьк).

У півфінальному двобої волинські дівчата обіграли «Керкинітиду» - 3:1, тож змагалася за перше місце із господарями майданчика, які з аналогічним рахунком переграли «Сіверодончанку».

У фінальній зустрічі все вирішилось у п’ятій партії, яку лучанки виграли з рахунком 15:12 і, таким чином, уперше в своїй історії вибороли Кубок України. (Статистика фінального матчу: «Хімік» - «Континіум-Волинь-Університет» - 2:3 (11:25, 25:22, 25:27, 25:18, 12:15)

У «Фіналі чотирьох» лучанки виступали у такому складі: Алла Політанська, Інна Молодцова (капітан команди), Юлія Молодцова, Олена Туркула, Анна Довгополюк, Анна Степанюк; Оксана Підгурська (ліберо), Тетяна Поліщук, Юлія Деркач.

Борис Клімчук повідомив, що на зустрічі із Президентом України Віктором Януковичем піднімав питання стосовно розвитку жіночого волейболу, зокрема, у складі Національної збірної України: «Я готовий, щоб збірна готувалась у Луцьку на базі місцевої команди «Континуум-Волинь-Університет». Нам  потрібно ставити амбітні завдання і поступово йти до них».

Loading...