На Волинь з робочим візитом прибула делегація з Китаю

Відтак нині в області гостює представниця Експортно-імпортного банку Китаю Вен Хонг, координатор інвестиційних проектів, голова Українсько-китайського центру Ден Сяосю та голова делегації Янь Шаохун.

Джерело: Відомості

Відтак нині в області гостює представниця Експортно-імпортного банку Китаю Вен Хонг, координатор інвестиційних проектів, голова Українсько-китайського центру Ден Сяосю та голова делегації Янь Шаохун. Гості зустрілися з першим заступником голови облдержадміністрації Олександром Башкаленком та заступником міністра вугільної промисловості України Олексієм Пшеничкою.

Основна мета візиту — проведення проектних робіт та узгодження технічних моментів реалізації пілотного проекту з технічного переоснащення та модернізації вугільних підприємств, а також вивчення можливості добудови шахти «Нововолинська №10» за рахунок залучення китайських інвестицій.

Як відомо, ряд домовленостей щодо залучення інвестицій Держбанку розвитку КНР для розвитку вугільної галузі України було досягнуто у ході державного візиту Президента України Віктора Януковича до цієї держави у вересні 2010 року. Тоді ж було підписано Рамкову угоду з фінансового співробітництва між Міністерством вугільної промисловості України та Державним банком розвитку КНР.

Як зазначили під час зустрічі, шахта «Нововолинська №10» добудована на 80%, і за умов належного інвестування вже у серпні наступного року зможе потужно працювати та приносити прибуток.

На завершення зустрічі представники закордонної делегації повідомили, що Китай зацікавлений у розвитку економічного співробітництва з Україною, зокрема у вкладанні коштів у шахту «Нововолинська №10». Найближчим часом гості планують відвідати інвестиційний об’єкт, щоб ознайомитися з його технічними потужностями.

Loading...