У Луцьку відкрилася всеукраїнська художня виставка до ювілею Лесі Українки

У Луцьку відкрилася всеукраїнська художня виставка до ювілею Лесі Українки

Сьогодні, 23 лютого, у галереї мистецтв Волинської організції Національної Спілки художників відкрилася всекраїнська виставка творів мистецтва, присвячена 140-річчю від дня народження Лесі Українки.

Автор: Людмила ШИШКО / Джерело: Відомості

Сьогодні, 23 лютого, у галереї мистецтв Волинської організції Національної Спілки художників відкрилася всекраїнська виставка творів мистецтва, присвячена 140-річчю від дня народження Лесі Українки. Захід відбувся за фінансової підтримки Міністерства культури.

На виставці представлено 150 робіт різних жанрів: графіка, декоративно-прикладне мистецтво, скульптура, живопис. Приблизно 10% усіх творів належить майстрам з Волині. Це такі відомі особистості, як Василь Перевальський, Олександр Байдуков, Леонід Хведчук, Микола Шамрила та інші.

На урочистому відкритті експозиції була присутня директор дирекції художніх виставок Міністерства культури України Ольга Говдя. Вона подякувала Волинській організації спілки художників за те, що зголосилися прийняти таку виставку й дуже оперативно все зорганізували. Адже, за її словами, в Україні мало приміщень для проведення такого масштабу експозицій. 

Генеральний консул Польщі на Волині Томаш Янік наголосив на тому, що твори мистецтва, що стосуються теми Лесі Українки, сьогодні потребують перекладу, для того, щоб і Європа «пізнала постать волинської поетеси».

Loading...