Волинських митників підозрюють у незаконному розмитненні більше тисячі одиниць транспортного засобу

Волинських митників підозрюють у незаконному розмитненні більше тисячі одиниць транспортного засобу

Нанесені державі збитки обраховуються на суму понад 7 млрд грн.

Джерело: Відомості

Генпрокуратурою повідомлено про підозру двом посадовим особам митних постів Волинської митниці ДФС України за фактами незаконного ввезення на митну територію України більше тисячі транспортних засобів (в т.ч. автобуси, вантажні автомобілі, с/г техніка), які були розмитнені за підробленими документами, що спричинило збитки державним інтересам на суму понад 7 млрд грн.

У ході досудового розслідування, за оперативного супроводу ГУ БКОЗ СБ України здобуто докази, які підтверджують схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами-імпортерами транспортних засобів, в якій задіяні посадові особи митних органів ДФС України, суб’єкти господарської діяльності, а також підприємства реального сектору економіки.

Під час розслідування доведено причетність до вчинення зазначених злочинів двох посадових осіб митних постів Волинської митниці ДФС України, яких 19.10.2018 затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, затриманим особам повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання останнім запобіжних заходів.

Наразі проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії з метою встановлення всіх осіб, в тому числі працівників митниць ДФС України, причетних до вчинення вказаних злочинів.

Loading...