Костянтин Зінкевич: Сто працівників станції переливання крові у наступному році можуть опинитися на вулиці

Костянтин Зінкевич: Сто працівників станції переливання крові у наступному році можуть опинитися на вулиці

Фракція "Самопоміч" в облраді, відстоюючи станцію переливання крові, відмовилася голосувати за зміни до бюджету.

Джерело: Відомості

Про це голова фракції «Самопоміч» у Волинській обласній раді Костянтин Зінкевич розповів в інтерв'ю газеті "Волинь".

- Володимир–Волинсь­ке територіальне медичне об’єднання, як може, надолужує прогалини в забезпеченні необхідним устаткуванням цієї установи. Бо двадцять сім років місто фактично не фінансувало лікарню у придбанні медичного обладнання. Фахівці там прекрасні, але ручне управління міського голови Петра Саганюка зводить нанівець усі їхні старання. Найбільша у цій сфері проблема зараз — відтік кадрів за кордон.

Щодо станції переливання крові, то тут, безперечно, повинна діяти державна програма, яка забезпечила б такі життєво необхідні установи пот­рібним сучасним устаткуванням. Ані обласному, ані, тим більше, міському бюджету це не під силу. Прикро, але є побоювання, що сто працівників — прекрасних фахівців — у наступному році все ж таки опиняться на вулиці. Таку ситуацію розцінюю не інакше, як поділ ринку препаратів крові в Україні. Буквально недавно на станцію приїхали київські правоохоронці й арештували 200 л спирту. Зупинено виробничий процес. Як перешкодити таким ганебним діям — треба думати, якщо хочемо вберегти націю.

У цьому негативі я вбачаю і вину облради та облдержадміністрації. Наприклад, депутати підтримали мій запит щодо виділення коштів на придбання ІФА–аналізатора для раннього визначення інфекцій та вірусів у крові донора. Однак його не придбали. Саме тому ми не голосували за зміни до бюджету, які розглядалися на минулій сесії. Коштує така річ, між іншим, 800 тисяч гривень — стільки, буває, крадуть на невеликих об’єктах або просто розбазарюють. У нас багато мільйонерів, які в разі потреби можуть поїхати за кордон на лікування. Вони думають, що їм не потрібні будуть препарати крові.

Loading...