На Волині активісти вимагають відставки голови Апеляційного суду Петра Філюка

Сьогодні вранці активісти розбили палатку біля приміщення Апеляційного суду з вимогою відставки голови суду Петра Філюка.

Джерело: Відомості

Активісти закликають лучан ставити свої підписи під петицією за відставку. Люди обіцяють влаштувати під будівлею ночівлю, якщо Філюк добровільно не подасть у відставку.

Ініціатором протесту виступила екс-кандидатка в мери Луцька, громадська активістка Оксана Марищук. Жінка вважає, що Філюк не гідний працювати в судовій гілці влади. За ним великий хвіст негативу. Крім того, активісти вимагають відставки іще одного судді - Оксани Завидовської-Марчук.

Громадські активісти пообіцяли не відступитись і попередили, що до них приєднаються жителі Рівненщини. На думку протестуючих, судова система наскрізь корумпована, а ноги її ростуть із «голови». Активісти пригадали і той випадок, коли голову суду Філюка зупинили патрульні, але замість того, щоб визнати своє порушення, він ще й подав до суду на поліціянтів. А це вже використання службового становища, що не гідно для представника судової влади, тим більше, коли він очолює таку високу в області посаду.

Навіть вихід до людей Петра Філюка не змінив ставлення до нього.
 

Loading...