У Луцьку розпочався процес створення стратегії міста

У Луцьку розпочався процес створення стратегії міста

У суботу, 28 травня, в приміщенні Волинської православної богословської академії зібралося більше 100 громадських діячів, державних службовців та підприємців, аби визначитися, яким вони бачать своє місто у майбутньому.

Джерело: Відомості

Яким буде Луцьк через 10 років? Які проблеми заважають розвитку обласного центру Волині? Які ідеї потрібно реалізувати, щоб покращити життя у місті? Відповіді на ці та інші питання спробували відшукати більше сотні активних громадян, які взяли участь у Форумі розвитку міста Луцька.

У суботу, 28 травня, в приміщенні Волинської православної богословської академії зібралося більше 100 громадських діячів, державних службовців та підприємців, аби визначитися, яким вони бачать своє місто у майбутньому.

Захід відбувся у рамках проекту «Публічна політика» – Громадської організації «Всеукраїнська Громадянська Платформа Нова Країна», за партнерства програми Active Citizens – British Council,  Волинської православної богословської академії та за участі Луцької міської ради.

Організували Форум розвитку Луцька: ГО «Інститут Політико-Інформаційних Досліджень», ГО “Інститут волонтерства та громадської співпраці”, СГО “Молодіжна Платформа”, Громадський рух “Чесно”, ГО “Лучани”, Дизайн-студія “Тенета”.

«Ми сьогодні хочемо публічно заявити, що Луцьк потребує нової стратегії розвитку. Ми як громадськість готові допомагати в розробці.  Така зустріч принесе хороший результат, адже лучани відчують, що є спілкування. Кожен з них може внести своє слово, своє побажання, свою візію того, яким має бути Луцьк через 10-20 років», - зазначив голова оргкомітету форуму, голова правління СМГО «Молодіжна платформа» Захар Ткачук.

Окрім активних лучан, участь в заході взяли експерти з Києва Григорій Мельничук, Наталія Склярська. Під час своїх виступів вони розповіли присутнім про сучасний урбаністичний простір в Україні, про позитивні практики брендування міст та налаштували присутніх на подальшу роботу у фокус-групах.

Саме обговорення щодо напрацювання пріоритетних напрямків та ідеї щодо розвитку Луцька стосувалось таких тем:

Екологія та якість життя в місті. Урбаністика;

Міський простір. Інтелектуальноємна економіка: IT, креативна економіка та ін.;

Розвиток бізнесу та інвестиції;

Туризм та культура / самобутність та цінності;

Людський капітал. Освіта. Можливості для молоді.

В результаті форуму виникло ряд ідей спрямованих на розвиток різноманітних сфер функціонування Луцька та життя його мешканців. А саме: створення інвест-хабу, становлення спеціальних контейнерів для збору непотрібних речей, створення студентського містечка «Силіконова долина», розробка інвестиційної карти міста, проведення креативних фестивалів та флеш-мобів («Борода фест», фестивалі анімації, флеш-моб «Запроси друга до Луцька» і т.д.), створення музею міста та ряд інших.

«Результати роботи будуть зведені в єдину презентацію, щоб показати міській владі, яка зараз працює над стратегією, яким громада хоче бачити свій Луцьк», – підсумувала спікер Форуму, експерт у галузі стратегування Олена Швець.

Усі напрацьовані результати Форуму будуть презентовані незабаром для публічного обговорення та долучення до процесу створення стратегії Луцька міською владою.

Loading...