Волинського героя Романа Луцюка нагороджено Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно

Волинського героя Романа Луцюка нагороджено Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно

Указ про нагородження підписав Президент України Петро Порошенко.

Джерело: Відомості

З урочистого, але сумного, моменту розпочали оперативну нараду в облдержадміністрації сьогодні, 23 травня 2016 року. Ще одного волинського Героя відзначено високою державною нагородою. Щоправда, посмертно. Указ Президента зачитав голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Отож, відповідно до Указу Президента Про відзначення державними нагородами України № 2016, орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено Луцюка Романа.

Боєць із «Айдару» пішов із життя у березні цього року. У листопаді 2014-го Роман отримав важке поранення у м. Щастя. Чоловіка кілька разів прооперували у Києві. У січні 2015 року військовослужбовця спрямували на лікування до США. Восени того ж року чоловік знову переніс складну операцію. Проте після півторарічного лікування вночі з 19 на 20 березня Роман Луцюк відійшов у кращий світ.

Чоловік був родом із с. Шклінь Горохівського р-ну. Працював у муніципальній дружині обласного центру, згодом вів підприємницьку діяльність. Із перших днів Революції Гідності став її учасником. Згодом добровольцем поїхав на Схід захищати рідну землю від сусіда-агресора.

Пам'ять Романа Луцюка всі присутні на оперативній нараді вшанували хвилиною мовчання.

Loading...