Закон Савченко повернув на Волинь 650 рецидивістів

Закон Савченко повернув на Волинь 650 рецидивістів

Цю інформацію озвучив очільник Головного управління Національної поліції області Петро Шпига.

Автор: Галина Федоренко / Джерело: Відомості

Сьогодні величезна кількість людей, які відбували покарання за скоєння важких злочинів, повернулися додому. Цю інформацію озвучив очільник Головного управління Національної поліції області Петро Шпига на сесії Волинської обласної ради.

Петро Шпига не заперечує, що рівень злочинності на Волині зріс порівняно з попереднім періодом, зокрема скоєно чотири розбійних напади. Один факт уже розкритий, три - в процесі розслідування. Перша причина збільшення злочинності, - це те, що згідно з законодавством, правоохоронці реєструють всі звернення громадян, чого раніше не було, а це в свою чергу, збільшує статистику. З іншого боку, важко проконтролювати рух заїжджих контролерів.

За його словами, незабаром в області запрацюють групи швидкого реагування, які оперативно виїжджатимуть на місця злочинів. Таких буде з розрахунку група на 25 тисяч населення. Є сподівання, що з їх створенням ситуація поліпшиться.

Головний поліцейський області не заперечує, що почастішали випадки перебування водіїв в стані алкогольного сп’яніння за кермом. Тому, на його думку, є потреба встановлення камер відео-нагляду, що, з одного боку, стримуватиме людей порушувати дорожні правила, самодисциплінує водіїв, з іншого боку, дасть можливість максимально швидко встановлювати порушників та притягати їх до відповідальності. Зокрема, Шпига звернувся до депутатів підтримати обласну програму фінансування   нацполіції в сумі 20 мільйонів на придбання засобів відео- нагляду.

Loading...