У Волині хочуть забрати митні гроші

У Волині хочуть забрати митні гроші

Депутаи вийшли з пропозицією переглянути індикативні показники митниці в контексті збільшення плану.

Джерело: Відомості

У минулому році були внесені зміни до бюджету країни, за якими 50% із понад планових митних зборів залишались областям, а їх чотири (Львівська,  Волинська, Чернівецька та Одеська) на ремонти доріг. Волинь за лютий 2016 року виконала планові показники на 120 млн грн. Відтак 50% від цієї суми автоматично акумулюються на спецрахунках для спорудження доріг, зокрема, й тієї, що з’єднує Луцьк та Львів.

Сьогодні  народні депутаи вийшли з пропозицією переглянути індикативні показники митниці в контексті збільшення плану. А, зважаючи на те, що парламентарі мали намір внести такі зміни «заднім» числом: затвердити зміни у березні, а ввести в дію з січня, для регіонів такі дії обернулися би втратами на мільйони. До прикладу, волинянам довелося би повертати 26 млн грн «дорожніх» грошей.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик із проханням відстояти інтереси області звернувся до Адміністрації Президента України та народного депутата Степана Івахіва. Мовляв, якщо таке рішення ухвалити, то наслідки

16 березня 2016-го, відповідна тема активно обговорювалася «під куполом». Поки остаточного рішення не оприлюдено. Одначе достеменно відомо, що збільшення індикативних показників митниці не зачепить січень-лютий цього року.

Loading...