Говорячи про потребу в інвестиціях, влада на місцях робить все, щоб інвестиції на Волинь не прийшли

Говорячи про потребу в інвестиціях, влада на місцях робить все, щоб інвестиції на Волинь не прийшли

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій.

Джерело: Відомості

У ході розгляду питання «Різне»  перед депутатами виступив директор фермерського господарства «Вест Фенікс» Рао Самбасіба. Він розповів, що його господарство є комплексним. На території  Любомльського району фермер займається рослинництвом, садівництвом, птахівництвом, розведенням риби та креветок. Особливістю його господарства є наявність лабораторії, де він, зокрема, інспектує вирощування саджанців лохини.  Він розповів депутатам, що упродовж 2016 року   планує інвестувати в область 40 мільйонів гривень та хоче створити 140 робочих місць. Втім розвиток його фермерського господарства гальмується відсутністю необхідних для ведення справи земель. За словами Рао Самбасіби, він поважає українські закони і готовий чесно сплачувати податки,  однак йому щоразу доводиться стикатись зі  свавіллям місцевих чиновників, надто тих, які мають причетність до виділення землі. Нарікає інвестор і на непрозорість процедури проведення земельних аукціонів. 

Як зауважив голова комісії Роман Микитюк, інвестор використовує у господарстві виключно землі запасу, втім і на них чиновники пропонують  значно скоротити термін оренди, хоча лише для наведення ладу на болотистих ділянках потрібно 5-7 років.  В результаті обговорення члени профільної комісії вирішили звернутися з офіційним листом до начальника ГУ Держгеокадастру у Волинській області Василя Василенка, де буде висловлене прохання посприяти інвестору у виділенні необхідних для ведення господарки земель.

Loading...