Луцьк переймає досвід Польщі з освітлення пішохідних переходів

Сьогодні під час сесії Луцької міської ради депутат Роман Романюк своє звернення, що стосувалося поновлення розмітки на дорозі біля гімназії № 21 та школи № 25, адресував міському голові та директорові департаменту ЖКГ.

Джерело: Відомості

Депутат зауважив, що скоро початок навчального року і потрібно убезпечити рух по вулицях біля навчальних закладів.

На що Луцький міський голова відповів, що кожної ночі ведуться активні роботи з відновлення розміток на дорогах міста, до початку навчального року біля всіх шкіл та ДНЗ розмітки будуть у належному стані. Адже культура водіїв не дозволяє працювати відповідним службам удень.

Крім того, проведено комплекс робіт із освітлення пішохідних переходів на вулиці Ковельській, проспектах Молоді та Грушевського. Такий досвід міський голова запозичив у сусідній Республіці Польща. Тож в Україні такий формат освітлення — новий. На окремих пішохідних переходах, окрім додаткового освітлення, встановлені й пристрої сигналізування, аби водії могли вчасно побачити пішоходів. Так, відповідно до проектно-кошторисної документації, у Луцьку освітлять 22 пішохідних переходи. Наразі роботи завершено на одинадцяти з них.

Зараз розробляється проектно-кошторисна документація на встановлення освітлення ще на 20 пішохідних переходах. 

Loading...