Рим остаточно відмовився приймати у себе Олімпійські ігри 2024 року

Рим остаточно відмовився приймати у себе Олімпійські ігри 2024 року

Про це заявив президент Національного олімпійського комітету Італії Джованні Малаґо.

Джерело: Відомості

Три тижні тому новообраний мер італійської столиці Вірджинія Раджі оголосила, що Рим більше не претендуватиме на проведення Олімпіади. Рішення мера, яка представляє популістський рух “П‘ять зірок”, підтримала міська рада Рима.

Джованні Малаґо, президент Національного олімпійського комітету Італії: “Чи був альтернативний план? Був, і лише один. Формально він ще залишається: у ньому нас підтримують мери міст області Лаціо, навколо Рима, 11 інших італійських міст, які входили до нашої пропозиції. Однак є інша проблема: за нас вже ніколи не проголосують. Ми втратили довіру щодо цієї заявки. Саме це я хотів заявити, це — синтез моїх думок. Незважаючи на нашу відмінну команду, перед нами постала ця гірка реальність.”

Рим приймав Олімпіаду 1960 року. У боротьбі за право провести Олімпійські ігри 2024 року в італійської столиці було три конкуренти — Лос-Анджелес, Париж і Будапешт. Ці три міста залишаються у списку претендентів. Міжнародний олімпійський комітет оголосить господаря Ігор у вересні наступного року, повідомляє euronews.

Loading...