Тенісисткам Вімблдону не сподобалася нова форма від від Nike

Тенісисткам Вімблдону не сподобалася нова форма від від Nike

Cукні виявилися короткими, постійно задирались і заважали грати.

Джерело: Відомості

Напередодні Вімблдону, одного з найпрестижніших тенісних турнірів у світі, компанія Nike запропонувала своїм спортсменкам нову форму: «сучасне» плаття, розроблене в повній відповідності з правилами турніру і з урахуванням потреб професійних тенісисток, повідомляє Meduza.io.

Спортсменки отримали форму незадовго до початку турніру — і дуже багатьом розробка Nike здалася невдалою: сукні виявилися короткими, постійно задирались і заважали грати. У результаті компанії довелося терміново відкликати форму на доопрацювання. Про історію з сукнями Nike розповідає The New York Times.

Вімблдон відомий надзвичайно суворим дрес-кодом. Учасники та учасниці турніру повинні грати в білому (не в кремовому або світло-бежевому, а тільки в білому), жоден предмет форми не може мати помітних вкраплень іншого кольору. У жінок допускаються сукні та комбінації спідниця + топ, але, знову ж таки, білі і які «не суперечать загально визнаним правилами пристойності».

Виробники форми, які платять спортсменам за те, що ті носять саме їхню форму, повинні слідувати правилам турніру. У 2016 році Nike представила для своїх атлетів на Вімблдоні нове плаття — повністю біле, що поєднувало, за твердженням з прес-релізу компанії, «традиційний вид і сучасний дизайн».

На ділі сукні, які роздали тенісисткам перед початком кваліфікації, більше нагадували пеньюари — вільної форми і до того ж, на думку багатьох спортсменок, занадто короткі. Уже в ході перших матчів розкрився ще один недолік: під час гри сукні задирались, оголюючи, за висловом німецької тенісистки Сабіни Лісіцкі, «більше, ніж я готова показувати».

Серед невдоволених опинилися шведка Ребекка Петерсон ( «Сукня досить проста, але під час подачі вона задирається і страшно заважає»); чешка Луція Градецькая ( «У ньому було холодно грати»); італійка Роберта Вінчі ( «Занадто коротке»); росіянка Дар’я Касаткіна («Коли воно задиралося, було видно живіт і взагалі все») і багато інших.

Відмовитися від форми тенісистки не могли, і їм доводилося імпровізувати, щоб полегшити своє перебування на корті. Так, англійка Кеті Бултер зробила для сукні ремінь з пов’язки на голову; Ребекка Петерсон одягала поверх сукні светр; Луція Градецька одягає під плаття легінси.

Після завершення кваліфікаційного етапу Nike розіслала своїм спортсменам листи, в яких пропонувалося до початку турніру віднести сукні на «доопрацювання». Називати це «відкликанням суконь» компанія відмовилася, заявивши, що завжди прислухається до побажань спортсменів і готова вносити корективи в форму. Довшими сукні не стали, але Nike скоротила розрізи з боків, щоб вони не так сильно задиралися. Крім того, спортсменкам запропонували альтернативну форму: традиційні спідницю і топ. Багато хто, не роздумуючи, вибрав саме цей варіант.

У числі тих, хто скористався можливістю відмовитися від сукні, була і Дарина Касаткіна. За її словами, вона була дуже вдячна за цю можливість, «тому що коли на корті ти ні про що не турбуєшся, ти краще граєш».

Втім, серед учасниць Вімблдону виявилися і ті, кому сукні Nike сподобалися. Так, на захист початкового покрою виступила канадка Ежені Бушар, що рекламувала плаття перед початком турніру. «Мені плаття дуже сподобалося, — заявила вона. — Воно коротке і дозволяє вільно рухатися. Забавно, що багато так на ньому зациклилися, але, по-моєму, воно дуже миле».

Єдиною тенісисткою Nike на Вімблдоні, яку історія з сукнею ніяк не торкнулася, стала Серена Вільямс. Тому що для неї Nike шиє форму на замовлення.  

Loading...