Антидопінгове агентство висунуло нові звинувачення проти Росії

Антидопінгове агентство висунуло нові звинувачення проти Росії

Триває допінговий скандал навколо Росії.

Джерело: Відомості

За два дні до рішення про можливе усунення російських легкоатлетів від участі в літній Олімпіаді Всесвітнє антидопінгове агентство WADA висунуло нові серйозні звинувачення на адресу Росії, повідомляє Ru.Delfi.

Згідно з доповіддю WADA, оприлюдненою в середу, 15 червня, за період з 15 лютого по 29 травня агентству з різних причин не вдалося провести 736 запланованих перевірок на вживання допінгу.  Агентство скаржиться на те, що в Росії спортсмени масово перешкоджають роботі контролерів, представники ФСБ залякують співробітників WADA, а російська митниця маніпулює пакетами з пробами на допінг. 

У доповіді всесвітнього агентства йдеться, що спортсмени часто дають неправдиву інформацію про місце свого перебування і намагаються обійти контроль на допінг під час змагань. Так, наприклад, спортсмени часто вказують як місце перебування військові об’єкти, на які можна потрапити лише за наявності спеціального дозволу. 

У доповіді WADA наводиться випадок, коли одна спортсменка намагалася здати сфальсифіковану пробу сечі, попередньо «ввівши в своє тіло пакет з чистою пробою». Коли контролер виявив цей пакет, спортсменка спробувала дати йому хабара. Проведений згодом аналіз на допінг виявився позитивним. 

Ще в одному випадку агентство WADA отримало інформацію про те, що в ході національного чемпіонату з боротьби російські спортсмени використовували «лабораторію з центрифугами та іншими аналізаторами». Ч

лени Ради Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій IAAF 17 червня розглянуть питання про чинне з 13 листопада призупинення членства російської легкоатлетичної федерації. Російських легкоатлетів звинувачують в систематичному вживанні допінгу. У найгіршому випадку їм загрожує відсторонення від участі в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

Loading...