Український фільм «Штангіст» отримав Ґран-прі у Варшаві

Український фільм «Штангіст» отримав Ґран-прі у Варшаві

Стрічка Дмитра Сухолиткого-Собчука отримала Ґран-прі 34-го Варшавського кінофестивалю.

Джерело: Відомості

Створений за підтримки Держкіно України фільм Weightlifter/Штангіст/Sztangista режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука отримав Ґран-прі у конкурсній програмі короткометражних фільмів 34-го Варшавського міжнародного кінофестивалю. У рамках фестивалю відбулася світова прем’єра стрічки, говориться на сторінці Держкіно у Facebook.

Разом з нагородою «Штангіст» отримав право поборотись за «Оскар» 2020-го року.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав команду фільму «Штангіст».

«У різних програмах цьогорічного Варшавського кінофестивалю брали участь чотири українські стрічки, усі вони створені за підтримки Держкіно України. Це дуже широке представлення нашого кіно у рамках одного із найпрестижніших кінофестивалів світу. Кожна така участь і кожна нагорода впливають на розвиток українського кіно і на покращення культурного іміджу нашої країни», - наголосив він.

34-ий Варшавський міжнародний кінофестиваль (Warsaw Film Festival) проходив з 12 по 21 жовтня.

Окрім фільму «Штангіст», який у своїй програмі здобув Ґран-прі, у конкурсній програмі документального кіно була представлена картина «Какофонія Донбасу» режисера Ігоря Мінаєва, а у позаконкурсних програмах показали містичну драму «Ефір» Кшиштофа Зануссі та дебютну картину Марисі Нікітюк «Коли падають дерева».

Loading...