Астрономи ESO показали свіжі фото найяскравішої комети

Астрономи ESO показали свіжі фото найяскравішої комети

Телескоп TRAPPIST здійснює моніторинг комети ISON з середини жовтня, використовуючи широкосмугові фільтри.

Джерело: Відомості

Астрономи Європейської Південної обсерваторії минулого тижня за допомогою телескопа в Ла Сілла зробили свіжі фото комети C/2012 S1 (ISON). Нагадаємо, вперше цю найяскравішу комету помітили в нашому небі у вересні 2012 року, а найближче до Сонця вона буде в кінці листопада.

Телескоп TRAPPIST здійснює моніторинг комети ISON з середини жовтня, використовуючи широкосмугові фільтри, розповіли в ESO.

В даний час комета досить яскрава, щоб її можна було побачити у хороший бінокль в темній місцевості чи вранці на східній стороні неба. За останні кілька ночей комета стабілізувалася на новому рівні активності.

Спалахи на небесному тілі були викликані сильним жаром, що йде від Сонця, з наближенням до зірки тепло все більше розтоплює лід у крихітному ядрі комети, в результаті чого лід викидає велику кількість пилу і газу в космос.

Найближче до Сонця комета буде 28 листопада (лише 1,2 мільйона кілометрів від його поверхні — трохи менше, ніж діаметр Сонця), тепло буде ще більше розтоплювати лід. Це може роздробити все ядро на дрібні фрагменти, які б повністю випаруватися до того часу, поки комета віддалиться від інтенсивного сонячного тепла.

Якщо хвіст небесного тіла виживе при його проходженні поблизу Сонця, комета могла б стати яскравим ефектним явищем на ранковому небі. 

Loading...