Державне космічне агентство не зможе попередити українців про метеорит

В Україні немає систем попередження падіння небесних тіл, повідомили фахівці Державного космічного агентства.

Джерело: Відомості

В Україні немає систем попередження падіння небесних тіл, повідомили фахівці Державного космічного агентства. "Щодо наявності в Україні системи попередження падінь метеоритів на Землю, будь-яка інформація з цього приводу в ДКА відсутня", - йдеться в офіційній відповіді агентства на запит журналістів, передає ТСН.

Разом із тим у ДКА повідомили, що агентство забезпечує роботу системи контролю та аналізу космічної ситуації, мета якої – стежити за штучними космічними об'єктами в приземному космічному просторі, а також визначати час і місце їх падіння на Землю.

"Що ж до попередження громадськості про небезпеку наближення небесних тіл, то ця сфера є складовою загальнодержавної політики цивільного захисту населення від надзвичайних ситуацій, виконання якої покладено на Держслужбу з надзвичайних ситуацій. Проте ДКА постійно інформує ДСНС про виникнення надзвичайних ситуацій за допомогою надання геофізичної інформації та карт пожеж, паводків і техногенних небезпек", - йдеться у відповіді Держкосмосу.

Інформація про подібні небезпеки актуалізувалася після 15 лютого, коли на територію Челябінської області Російської Федерації впало небесне тіло - метеорит, який отримав назву Челябінський болід.

Loading...