Челябінська область постраждала від метеоритного дощу

Челябінська область постраждала від метеоритного дощу

В Росії у небі над Челябінською областю пройшов метеоритний дощ. Про це повідомляє Уральський регіональний центр МНС Росії.

Джерело: Відомості

В Росії у небі над Челябінською областю пройшов метеоритний дощ. Про це повідомляє Уральський регіональний центр МНС Росії, передають Коментарі.

«За попередніми даними, спалахи, які побачили місцеві жителі, викликані метеоритним дощем», — розповіли у відомстві. При цьому в МНС підкреслили, що це природне явище ніяких загорянь на території не викликало.

Раніше стало відомо, що в результаті спалахів у небі в деяких будинках тріснули шибки, проте інформації про постраждалих не надходило.

У відомстві зазначили, що жодних авіакатастроф в повітрі, як припускали деякі очевидці події, не було. «Йде обстеження території. Жертв і руйнувань немає. Загрози життю та здоров’ю населення немає», — підкреслили в МНС.

За даними ЗМІ, метеорит впав за 80 км від райцентру Саткінского району Челябінської області. У багатьох будинках обласного центру вибито скло. МВС заявило, що в результаті вибухів невідомої природи у Челябінську постраждали учні 130-ї школи. Life News повідомляє, що поранення отримали також дев’ять учнів школи №15 та діти, які перебували в дитячому садку №461.

Адміністрація Челябінської області розмістила на своєму сайті екстрене попередження, в якому закликає жителів за можливості повернутися додому і забрати дітей з освітніх установ.

Як повідомляє місцеве інформаційне агентство Znak.com з посиланням на очевидців подій, у результаті метеоритного дощу впала частина даху в «Парк-Сіті готелі», ґанок пішов тріщинами. Ударною хвилею вибило вітрини магазинів, які розташовані поблизу.

Також на будівлі храму Олександра Невського, в якому розташований Органний зал, покосилися маківки з хрестами. У місті помічено велику кількість автомобілів швидкої допомоги. На дорогах – величезні затори.

За повідомленнями із соціальних мереж, також у результаті метеоритного дощу обвалився дах Цинкового заводу.

Loading...