У Саудівській Аравії пообіцяли, що нафта більше ніколи не буде вище $100 за барель

У Саудівській Аравії пообіцяли, що нафта більше ніколи не буде вище $100 за барель

Член правлячої сім’ї Саудівської Аравії принц Аль-Валід ібн Талал Аль Сауд, який займається інвестиціями, заявив, що ціна нафти більше ніколи не підніметься вище 100 доларів за барель.

Джерело: Відомості

Вартість нафти в 100 доларів і вище, що спостерігалася ще кілька місяців тому, є, на думку принца, штучно завищеною.

Аль-Валід ібн Талал Аль Сауд також повідомив, що при збереженні діючого рівня видобутку і низького рівня попиту найближчим часом слід очікувати подальше зниження цін на нафту, передає meduza.io.

Нафта може подорожчати лише в разі значного скорочення видобутку при одночасному зростанні попиту. Однак, вважає принц, нафтовидобувним країнам «практично неможливо» домовитися про скоординовані дії щодо скорочення видобутку.

При цьому принц також заявив, що падіння цін на нафту, яке сталося восени 2014 року, було несподіваним для Саудівської Аравії. Ще в липні 2014 року, нагадав він, міністр нафти Саудівської Аравії публічно заявив, що ціна в 100 доларів за барель влаштовує як виробників, так і споживачів.

Відповідаючи на запитання кореспондента USA Today, як він ставиться до теорії, що Саудівська Аравія і США спровокували падіння ціни на нафту для тиску на Росію, Аль-Валід ібн Талал Аль Сауд категорично відкинув подібні припущення. Саудівська Аравія, підкреслив він, також постраждала від падіння світових цін на нафту як і Росія.

«Я переконаний, що ми більше ніколи не побачимо $100 за барель. Рік тому я вже говорив, що вище $100 — це штучно завищена ціна», — сказав Аль-Валід ібн Талал Аль Сауд.

Відзначимо, що нафта Brent на торгах на біржі ICE в Лондоні вранці 13 січня подешевшала до 45,5 долара за барель, що більш ніж на 4% нижче рівня закриття попередньої сесії.

На тлі зниження світових цін на нафту рубль на торгах на Московській біржі продовжив дешевшати. 

Loading...