У січні Україна планує закупити у Росії 620 тисяч тонн вугілля

У січні Україна планує закупити у Росії 620 тисяч тонн вугілля

Попередня ціна російського вугілля складе близько 73 доларів за тонну.

Джерело: Відомості

Україна, яка має гострий дефіцит вугілля для потреб теплових електростанцій, в січні планує імпортувати близько 620 тис. тонн даного виду палива з Російської Федерації. Про це на прес-конференції в Києві заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков, передає ТСН

«У січні у нас завдання — 120 тисяч для «Центренерго» і порядку 0,5 млн тонн за контрактами ДТЕК. Це я говорю про російське вугілля», — сказав Зюков.

За його словами, попередня ціна російського вугілля складе близько 73 дол. за тонну.

«З початку року російського вугілля було поставлено близько 100 тис. тонн», — сказали у відомстві.

При цьому, як зазначили в міністерстві, будь-яких перебоїв в поставках енергоносія з Росії в Україну не спостерігається.

«Складно сказати, перебої це чи не перебої ... В принципі, поставки йдуть. Єдине, через те, що раніше не пропускали вугілля в Україні, українські компанії відповідно великих обсягах не контрактували, оскільки не були впевнені, що цей обсяг буде доставлений», — зазначили в Міненерго. Також Зюков додав, що у зимовий період українські теплові електростанції щомісяця споживають до 2,4 млн тонн вугілля, зараз їх запаси становлять 1,4 млн тонн. 

Loading...