Росія закрила справу проти компанії «Рошен»

Слідство припинило гучну кримінальну справу стосовно кондитерської компанії Roshen.

Джерело: Відомості

«Слідство стосовно одного з головних фігурантів цієї справи — гендиректора компанії Roshen — припинено за відсутністю складу злочину», — повідомила адвокат В'ячеслава Москалевського Віолетта Волкова, передає ТСН

Вона зазначила, що одночасно з припиненням кримінальної справи було знято арешт з рахунків компанії у розмірі 2,5 млрд рублів. Адвокат нагадала, що кримінальну справу було порушено приблизно два роки тому за ч. 3 ст. 180 КК РФ (незаконне використання товарного знаку).

«Розслідування вів слідчий відділ УВС ЦАО Москви. У справі проходило кілька фігурантів, в тому числі і мій довіритель. Проводилися активні слідчо-оперативні заходи, обшуки, виїмки з силовою підтримкою», — розповіла Волкова.

З компанією судиться російський холдинг «Об'єднані кондитери», він вимагає виплати 2,4 млрд рублів за незаконне користування товарними знаками, і саме за їх позовом Тверський суд Москви наклав арешт на рахунки Roshen в Росії — близько 2,8 млрд рублів.

Проблеми у Roshen почалися в липні 2013 року, коли Росспоживнагляд заборонив постачання в Росію шоколаду і цукерок, виготовлених на чотирьох українських фабриках Roshen — нібито через претензії до якості продукції. 

Loading...