Європейський інвестбанк виділив Україні 600 мільйонів євро кредиту

Європейський інвестбанк виділив Україні 600 мільйонів євро кредиту

Європейський інвестиційний банк виділив 600 мільйонів євро для України.

Джерело: Відомості

Про це сьогодні повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час підписання фінансових угод із віце-президентом ЄІБ Ласло Баранья, яке анонсували 20 грудня, зазначає ТСН. 

400 мільйонів євро піде на підтримку малого та середнього бізнесу, а ще 200 – на відновлення Донбасу. Кредит Україні надали на 10 років під 1,5% річних.

«Для нас підписання цієї фінансової угоди є сигналом з боку Європейського Союзу про підтримку української економіки, так як Європейський інвестиційний банк є фінансовою інституцією. Я хочу підкреслити, саме української економіки, так як дві кредитні угоди, які ми підписали, спрямовані на розвиток економіки, а не на повернення старих боргів, які набрали попередні уряди», — пояснив Яценюк.

За словами Бараньї, ці угоди мають велике значення для відновлення східних регіонів України та інвестицій у приватний сектор.

«Європейський інвестиційний банк як банк Європейського Союзу сьогодні послав дуже потужний сигнал самим фактом підписання цих двох угод», — прокоментував віце-президент. Він також зазначив, що ЄІБ планує й надалі підтримувати Україну.  

Loading...