Щотижня продукти в Україні додають у ціні

Щотижня продукти в Україні додають у ціні

Раніше зміни цін були обумовлені тільки сезонністю, проте сьогодні додалася економічна ситуація: девальвація гривні і зниження імпорту.

Джерело: Відомості

Українські магазини змінюють цінники на продукти щотижня. Це відбувається через девальвацію гривні та економічної кризи, стверджують експерти ринку, передає Аgronews.ua.

Аналітики консалтингової агенції «ААА» констатують, що найбільше зростання цін на продовольчі товари спостерігалося в останній місяць. Експерт Анна Колесник заявила, що середнє зростання цін на продукти в 2014 році — 15%. Особливо, подорожчали яйця (40%), курятина (32%), а також свинина і яловичина (25%).

За словами експертів, раніше зміни цін були обумовлені тільки сезонністю, проте сьогодні додалася економічна ситуація: девальвація гривні і зниження імпорту.

Також значно зросли в ціні тепличні овочі, молочні продукти та гречка. За даними з Житомирської, Тернопільської та Хмельницької областей, гречана крупа за листопад здорожчала майже 50%.

Разом з тим, окремі товарні категорії навіть подешевшали — зокрема, т.зв. борщовий набір овочів, який, за даними агентства «ААА», подешевшав в 2014 році на 10% вартості.

Loading...