Відсьогодні Україна почала приймати російський газ

Відсьогодні Україна почала приймати російський газ

Україна з 9 грудня розпочала імпорт природного газу з Російської Федерації в обсязі до 43,5 млн куб. м на добу.

Джерело: Відомості

Про це повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ «Укртрансгаз» Максим Білявський, передає УНН.

За словами Білявського НАК Нафтогаз України робив перезаявку, адже імпорт повинен був здійснюватися з 11 грудня.

«З вівторка Укртрансгаз розпочав отримувати природний газ із Російської федерації за для потреб українських споживачів. Щодоби буде імпортуватися до 43,5 мільйонів кубічних метрів блакитного палива, яке буде надходити через газовимірювальні станції Мозир та Суджа. Імпорт природного газу з боку РФ був початий на 2 дні раніше на підставі заявки від НАК Нафтогаз України. У нас була заявка на 11-те, а потім увечері ми отримали перезаявку на сьогоднійшій ранок», — розповів він.

Напередодні, Нафтогаз України перерахував російському Газпрому 378 млн доларів в якості передоплати для поставки 1 млрд куб. м газу.

Нагадаємо, постачання газу в Україну було вирішено відновити за підсумками тристоронніх переговорів, які пройшли в Брюсселі 30 жовтня. Київ погодився купувати російський газ до кінця березня 2015 року за ціною 385 дол. за 1 тис. куб. м на основі передоплати. Також Україна повинна була погасити частину боргів. Незабаром, 5 листопада Нафтогаз перерахував частину боргу Газпрому в розмірі 1,45 млрд дол. за поставки в листопаді-грудні 2013 року.

Loading...