Україна отримала від Єврокомісії 500 мільйонів євро допомоги на реформи

Україна отримала від Єврокомісії 500 мільйонів євро допомоги на реформи

Як зазначається, доступними в рамках другої програми фінпідтримки ЄС для України залишаються ще 250 млн євро.

Джерело: Відомості

Європейська комісія сьогодні від імені ЄС перерахувала 500 мільйонів євро Україні, що є другим і останнім траншами кредиту однієї з програм макрофінансової допомоги ЄС в 1 млрд євро, передає УНН з посиланням на прес-службу Єврокомісії.

«Метою програм макрофінансової допомоги є підтримка України фінансово, заохочуючи важливі структурні реформи, спрямовані на вдосконалення управління, забезпечення сталого економічного зростання та підтримки гармонізації законодавства з ЄС. Зокрема, макрофінансова допомога спрямована на підтримку реформ в галузі управління державними фінансами та боротьби з корупцією, торгівлі та оподаткування, енергетичного сектора і фінансового сектора», — йдеться у повідомленні.

«Європа виконує свої зобов'язання як підтвердження солідарності з Україною. Ми надаємо суттєву фінансову підтримку на час надзвичайних економічних та соціальних завдань, що стоять перед українським народом. У свою чергу є життєво важливим, аби країна підтримувала темп реформ для того, щоб створити умови для сталого процвітання для всіх українців», — зазначив комісар ЄС з економіки й фінансових справ П'єр Московісі.

Loading...