Росія заборонила ввезення продуктів з восьми білоруських підприємств

Заборона вводиться у зв’язку з неприпустимим рівнем вмісту антибіотиків, а також сальмонели та кишкових паличок в продукції цих підприємств.

Джерело: Відомості

Про це повідомили в прес-службі Россільгоспнагляду, пише charter97.org.

«У зв'язку з серйозністю допущених порушень Россільгоспнагляд прийняв рішення про введення з 26 листопада 2014 року тимчасових обмежень на постачання до Росії продукції білоруських підприємств ВАТ «Агрокомбінат Скидельський», ВАТ «Вітебська бройлерна птахофабрика», СЗАТ «Серволюкс Агро», ВАТ «Вітебський м'ясокомбінат», ВАТ «АФПК» Жлобинський м'ясокомбінат», ВАТ «Калинковицького м'ясокомбінат», ВАТ «Рогаческій МКК» та ВАТ «Птахофабрика «Світанок», — йдеться в повідомленні.

Заборона вводиться у зв'язку з неприпустимим рівнем вмісту антибіотиків, а також сальмонели та кишкових паличок в продукції цих підприємств.

Раніше Россільгоспнагляд заборонив ввезення продукції дев'яти білоруських підприємств через претензії до її безпеки. Обмеження торкнулися такі підприємства як «Інко Фуд», «Бабусин глечик», «Біловезькі делікатеси», «Березовський м'ясоконсервний комбінат», «Гомельський м'ясокомбінат», «АК Дзержинський», «Смолевічевская бройлерна птахофабрика» та підприємства «Серво люкс».

Крім того, введено заборону на продукцію Слуцького м'ясокомбінату, у зв'язку з виявленням в ковбасі генома вірусу африканської чуми свиней.

Також Білорусь попросили скасувати транзит продовольства через Росію.

Loading...