Через Еболу і конфлікт в Україні світовій економіці загрожує нова фінансова криза

Через Еболу і конфлікт в Україні світовій економіці загрожує нова фінансова криза

«На пульті світової економіки знову блимають червоні вогні», — написав британський прем’єр.

Джерело: Відомості

Світовій економіці загрожує нова глобальна фінансова криза. Про це у статті у The Guardian за підсумками саміту G20 у Брісбені написав прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, передає УНН.

«На пульті світової економіки знову блимають червоні вогні», — написав британський прем’єр.

«Єврозона перебуває на межі третьої рецесії, з високим рівнем безробіття, падінням економічного зростання, а також реальним ризиком падіння цін», — наголосив Кемерон.

«Країни з ринковою економікою, що розвивається, які були двигуном світового зростання в ранніх стадіях виходу з кризи, тепер сповільнюється. Незважаючи на прогрес в Балі (торгові переговори в 2013 році), глобальні торговельні переговори призупинилися на фоні епідемії лихоманки Ебола, конфлікту на Близькому Сході та незаконних дій Росії в Україні …», — додав він.

Дослідження Європейського центрального банку (ЄЦБ) показало, що інфляція буде залишатися на критичному рівні і тільки наступного року почнеться поступове відновлення. Річний рівень інфляції в єврозоні становив майже п'ятирічний мінімум у 0,4% у жовтні і ЄЦБ очікує рівня 0,5% за 2014 — значно нижче цільового показника у близько 2%.

Нагадаємо, остання глобальна фінансова криза розпочалася у 2008 році. Це була найгірша криза з часів великої депресії, яка перебуває в активній фазі станом на середину листопада 2008. Криза ясно проявилась у вересні 2008 року під час банкрутства, злиття або консервації декількох великих американських фінансових фірм.

Наслідки її відчувалися і у 2009 році. 

Loading...